KÜÇÜK ÇOCUKLARINIZI MADENİ PARALARDAN UZAK TUTUN!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Kırıkhan’da oyun oynarken yuttuğu madeni para yemek borusunda kalan 2,5 yaşındaki çocuk, hastanedeki müdahaleyle sağlığına kavuştu.
İlçede yaşayan Fırdane ve Mustafa Halil çifti oyun oynadığı sırada nefes almakta zorluk çektiğini gördükleri kızları Seda’yı Kırıkhan Devlet Hastanesi’ne götürdü. Buradaki ilk müdahalenin ardından Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edilen çocuğun çekilen röntgeninde yemek borusunda madeni para tespit edildi.

Çocuk cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Mehmet Emin Çelikkaya ve Lina Miçooğulları tarafından ameliyata alınan çocuğun yemek borusundaki madeni para endoskopi yöntemiyle çıkarıldı. İki gün kontrol altında tutulan çocuk sağlığına kavuştu ve taburcu edildi.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Çiğdem El, yemek borusunda madeni para bulunan çocuğun genel anesteziyle ameliyatının yaklaşık 1 saat sürdüğünü belirterek, iki günlük yakın takibin ardından taburcu ettiklerini söyledi.
Özellikle 5 yaş altı bireylerin bu tür vakalarla karşı karşıya kalmaması için uyarılarda bulunan Doç. Dr. El, ailelerden özellikle o yaş aralığındaki çocukları sürekli göz kontrollerinde tutmalarını istedi.
Çocuğunun sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşadığını aktaran Seda Halil’in annesi Fırdane Halil de, “Anneler çok dikkat etsin, o tür para veya benzeri küçük şeyleri çocuklarının alamayacağı noktalara koysunlar. O an insan çok korkuyor ne yapacağını bilemiyor o yüzden tedbirli olsunlar” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu