KPSS iptal edilecek mi?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2022 lisans sorularının sızdırıldığı iddialarının ardından, sınavın iptal edilip edilmeyeceği tartışılmaya başlandı. Sınavda coğrafya, tarih, matematik gibi farklı alanlardaki çok sayıda sorunun, sınavdan önce bir yayınevinin deneme sınavlarında yer alması ülkede infiale yol açtı. ÖSYM anında soruların sızdırıldığı iddiasını yalansa da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alındı.

MAĞDURİYETE İZİN VERMEYİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olayın araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu’na talimat verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz” açıklamasında bulundu.

PROBLEMLİ BİR DURUM VAR GİBİ!

Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Yunus Arıncı, ise müfettişlerin ÖSYM’ye gittiğini ifade etti ve soruların sızdırılmış olabileceğine işaret etti. Arıncı, “Problemli bir durum var gibi. KPSS raporu Cumhurbaşkanı’na takdim edilecek” diye konuştu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu