Küncülü Helva’da Final Şehir Dışındaki Depremzedeler İçin Yapıldı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Yıllardır Ramazan ayı süresince yapılan geleneksel lezzet Küncülü Helva gördüğü yoğun ilgi karşısında düne kadar yapılmaya devam edilirken gelen yoğun talep üzerine final bu eşsiz lezzete özlem duyan şehir dışındaki Hatay’lı depremzedeler için yapıldı.Küncülü Helva’nın son temsilcilerinden Fansa ailesinin hünerli ellerinden yapılan helvalar Türkiye’nin farklı noktalarında yaşamlarını sürdürmeye çalışan hemşerilerimize kargo ile gönderilmeye başlandı.

Asrın felaketinin hemen sonrasında faaliyete geçirdikleri işyerlerinde ikinci Ramazan ayını yoğun ilgi ile geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Fansa ailesinin büyüğü Sadık Fansa açıklamasında:” Gördüğünüz gibi Ramazan ayı biteli 10 gün oldu ama biz hiç ara vermeksizin Küncülü helva üretimimize devam ettik.Bu Ramazanda her sofrada Küncülü helva lezzetimiz yerini aldı.Aile bireylerim ile birlikte yaptığımız üretim sırasında Şehir dışında yaşayan ve memlekete olduğu kadar  küncülü helva lezzetine büyük özlem duyan hemşerilerimizin telefonları bizleri oldukça duygulandırdı ve bugün yaptığımız tüm üretimi onlar için yaparak adreslerine göndermeye başladık.Umarız ayağa kalkacak şehrimizde kısa süre zarfında yine hep birlikte mutlu ve huzurlu Ramazan aylarını bir arada  geçirmek nasip olur hepimize.”dedi.

Uzun Çarşıda, küçücük bir dükkan içinde Küncülü Helva  üretimine başladıklarını belirten, geleneğin günümüzdeki temsilcisi Şahap Fansa ve aile bireyleri, kendilerine gösterilen yoğun ilgiden dolayı memnuniyetlerini ifade etti. Sadece Ramazan ayına özgü olarak ürettikleri bu helvanın oldukça meşakkatli aşamalardan geçilerek tezgaha konulduğunu belirten Fansa, ülke genelinde bir çok il yanı sıra, Almanya ve Belçika’ya da bu helvadan gönderdiklerini, oldukça rağbet gördüklerini dile getirdi. Üretimi geleneklere uygun olarak 63  yıllık özel bir makine ile yaptıklarını söyleyen Fansa, Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan bu lezzeti yine çocuklarına, torunlara aktararak yaşatmaya devam edeceklerini bildirdi. Bu lezzete önce tahin, şeker ve su karışımı ile başlanıyor. Bu karışık yaklaşık üç saat kaynatılarak kıvama getirildikten sonra içerisine kavrulmuş küncü eklenen karışım beyaz küncü ile yoğrulduktan sonra özel makineden geçirilerek yemeğe hazır hale getiriliyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu