Hatay’da 149 bin küçükbaş, 539 bin büyükbaş hayvan var

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hayvancılık sektörünün Türkiye genelinde olduğu gibi ilimiz Hatay’da zor bir dönem geçirmesine rağmen hayvancılık faaliyetlerinde ısrarlı bur tutum sergileyen üreticiler ‘Her şeye rağmen direniyoruz’ mesajı veriyorlar.

Özellikle girdi fiyatlarında yaşanan yükselişin bellerini kırdığını aktaran üreticiler, ilgili birimlerin bu alanda bir çalışma yürütmesini beklediklerini söylediler.

Hayvancılığa yeterli teşviğin verilmesi halinde dışarıdan canlı hayvan ve et ithalatına hiç gerek kalmayacağını söyleyen üreticiler, “Dışarıdan ithal edilen canlı hayvan veya karkas et için ödenen para bizlere ödenirse biz Türkiye’nin ihtiyacından çok daha fazla üretiriz” dediler.

2000’li yıllarda ki hayvan varlığına dönmek için özel bir planlama yapılması gerektiğine ayrıca dikkat çeken üreticiler, son 10 yıl içinde hayvan varlığında ciddi bir erime yaşandığını da hatırlattılar.

2014 yılından örnek veren bir üretici Hatay’da 2014 yılında 300 bin küçükbaş hayvan bulunduğunu hatırlatarak bugün bu sayının 149 bine düştüğünü söyledi.

Küçükbaş hayvanlarda olduğu gibi olmasa da Büyükbaş hayvanla sayısında düşüş yaşandığını belirten üreticiler, 2021 yılı itibariyle Hatay’da 149 bin küçükbaş havan yanı sıra 539 bin adette büyükbaş hayvan bulunduğunu söylediler.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu