HATAY SINAV KOLEJİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONU DÜZENLEDİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Sınav Koleji Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99.’uncu yılını resepsiyon düzenleyerek Cumhuriyet Konseri ile kutladı.Sınav Koleji’nin düzenlediği resepsiyona, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat HAYZARAN, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan KAYA, Hatay Barosu Başkanı Hüseyin Cihat AÇIKALIN, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Ali Rıza GÜMÜŞ, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa ÖZTÜRK, Antakya Belediye Başkan vekili Orhan Namık MURSALOĞLU, Defne İlçe Emniyet Müdürü Ümit EDREMİTLİ, Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal GÜLİSTAN, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, ATSO Başkanı Hikmet ÇİNÇİN, Akdeniz İhracatçı Birliği Başkanı Ali KAVAK ve oda ve dernek başkanlarını katıldı.

Hatay Mustafa Kemal Üniveristesi Antakya Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlileri BERNA BİLGİN BAŞARAN,SEZGİN SUNA ve Defne Müzik Severler ve Kültür Derneği Başkanı Piyanist NATALİA SOVUKSU Cumhuriyetin 99. yıl anısına eserlerini seslendirdiler.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile, Sınav Koleji  Yönetim Kurulu Başkanı  Zeynel PAŞA’ nın konuşmasıyla başlayan program Cumhuriyet Konseri ile devam etti.

PAŞA;‘’ Bağımsız ve müstakil yaşama arzusuyla elde edilen bu büyük zaferi sürekli hale getirmek isteyen ve hedefi en baştan tam bağımsızlık ve muasır medeniyetler seviyesini aşma olarak belirleyen Mustafa Kemal Atatürk, bu hedeflere ancak ve ancak cumhuriyet ve demokrasi ilevarılabileceğini görmüştür. ‘’

Dünyanın, en kıymetli toprakları üzerinde yer alan aziz vatanımız Cumhuriyet idaresi ile beraber hür bağımsız ve bütün olarak var olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle  Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet  şükran ve rahmetle anıyorum..’’  Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ardından sahneyi Hatay Mustafa Kemal Üniveristesi Antakya Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlileri BERNA BİLGİN BAŞARAN,SEZGİN SUNA ve Defne Müzik Severler ve Kültür Derneği Başkanı Piyanist NATALİA SOVUKSU ya bırakarak resepsiyon programı keyifle son buldu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu