‘CUMHURİYET TRENİ 100 YIL SONRA TEKRAR GELDİ’

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’ın İskenderun ve Dörtyol ilçelerinden iki okulun düzenlediği ‘Cumhuriyetin aydınlık yüzleri, tarihini öğreniyor’ projesi kapsamında öğrenciler İskenderun-Mersin seferi yapan Cumhuriyet temalı trende yüzüncü yılı kutladı.

Cumhuriyetin yüzüncü kuruluş yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde İskenderun Nene Hatun Anaokulu ve Dörtyol ilçesi Ziya Gökalp İlkokulları tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Cumhuriyetin aydınlık yüzleri, tarihini öğreniyor’ projesini tren garında gerçekleştirildi. İskenderun tarihi Garında gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler Mersin seferi yapan trenin vagonlarını sergi alanına dönüştürdü. Cumhuriyetin yüzüncü yıl temalı resimleri sergisinde ayrıca 29 Ekim temalı şarkılar söylendi, istiklal marşının bölümleri okundu. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği Cumhuriyet treni çocukların uçurduğu balonlar eşliğinde Dörtyol ve Mersine hareket etti.
İskenderun Nene Hatun Anaokulu Müdürü Hasan Akdoğan “Cumhuriyetimizin 100.yılına Özel bir proje hazırladık trenin üzerini çocuklarımızın hazırladığı 100.yıl temalı resimlerle süsledik. Trenimiz İskenderun’dan Mersine gidecek çocuklarımızı uğurlayacağız yaptıkları resimlerde trenin üzerinde kendileri ile birlikte gidecek” dedi.

Dörtyol Ziya Gökalp İlkokulu Müdürü Mahmut Bulut ise çocuklara tarihi iyi öğretebilmek ve Cumhuriyetin 100. yılına özel bir kutlama yapmak için cumhuriyet treni projesini gerçekleştirdiklerini belirterek Kurtuluş savaşında düşmana ilk kurşunun atıldığı Dörtyol’a kadar çocuklarla giderken, Cumhuriyetin 100.yılını en güzel şekilde kutlamaya çalıştıklarını ifade etti.
İlk kez trene binecek olan çocuklar mutlu ve heyecanlı olduklarını, vatandaşlar da her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını daha güzel, coşkuyla karşıladıklarını söylediler.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu