VAKIFLAR HATAY’DA İFTAR ÇADIRI KURUYOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 2024 yılı “Vakıf İftar Buluşmaları” kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay’da ramazan sofrasının bereketini paylaşacak. Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Ramazan boyunca eski fuar alanı olarak bilinen otogar kavşağında 400 kişilik kapalı salonda iftar verileceği belirtildi.
Depremlerde kentteki vakıf kültür varlıklarının ciddi hasar aldığı kaydedilen açıklamada, “Habib-i Neccar Camisi, Antakya Ulu Cami, Bayezid-i Bistami Türbesi başta olmak üzere depremden zarar gören vakıf eserlerimizin tamamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonlara başlanmış, 2025 yılı içerisinde bütün eserlerimizin ihya sürecinin tamamlanması planlanmaktadır” bilgisi verildi.
Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün ramazanda on binlerce kişiye iftar vererek yardıma muhtaç ailelere destek olmaya hazırlandığı da belirtilen açıklamada, eski fuar alanı olarak bilinen otogar kavşağında 400 kişilik kapalı salonda iftar verileceği, özel hazırlanan yardım paketleriyle ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve temel ihtiyaç malzemelerinin de ulaştırılacağı kaydedildi.
Hatay Vakıflar Bölge Müdür Vekili Osman Güneren, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ramazanın paylaşmanın ve dayanışmanın en üst düzeye çıktığı bir dönem olduğunu hatırlatırken, “Bu kutsal ayda, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla “2024 Yılı Vakıf İftar Buluşmaları Programı” adı altında tüm Hataylılara iftar vereceğiz. Çocuklarımıza da hediyelerimiz olacak, onları da ayrıca sevindireceğiz. Paylaştıkça bereketlenen soframız herkese açık, tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Bu organizasyonla kadim vakıf medeniyetimizi yaşatmayı, tanıtmayı, vakıf geleneğini gelecek kuşaklara aktarma adına filizler ekmeyi ve birlikte paylaşmayla yardımlaşmanın önemine vurgu yapmayı amaçlıyoruz” dedi.​​​​​​​

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu