Umaroğlu:”8 Mart Dünya Kadınlar Gününü yürekten kutluyorum”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Türk Kadınını Güçlendirme ve Tanıtma Vakfı Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Adına Başkan Kadriye Umaroğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamasında :”İnsanlık tarihinin vazgeçilmez kurumlarından biri olan ve çok önemli görevler üstlenen aile kurumu, bireylerin yaşamı üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

Aile birliğinin temel unsuru kadındır. Doğumdan ölüme kadar insan yaşamının her evresinde yer alan kadın yeri geldiğinde anne,yeri geldiğinde içten bir arkadaş,yeri geldiğinde değerli bir eştir…

Kadın, anne olmasının yanında evi yuva yapandır. Üretkendir,emektardır,eşinin destekçisidir.

Kurtuluş Savaşı’nda vatanımızın bağımsızlığı için cepheden cepheye koşmuş, cesaret ve kahramanlıkları ile tarihe geçmiştir.Cumhuriyetin kuruluşu ile kazandığı hak ve özgürlükler sayesinde  sosyal,siyasal  ve ekonomik alanda hizmetleriyle değer üreten başarılarıyla adından söz ettiren  her türlü zorluğa karşı dimdik duran cesur ve özgüveni yüksek kadınlar olarak bugün bir kere daha Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımızı sunuyoruz.

Kadınlarımızın sosyal statüsü arttıkça özgüven yanında bilinç düzeyi yükselecek, kendilerine yönelik her türlü tehdide karşı izleyeceği yolu bilecek ve güçlü bir mücadele vereceklerdir. Elbette bunun öncesi de eğitimdir. Ailelere zaman zaman gerek ailenin korunması gerekse pedagojik ve psikolojik alanda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü,İl Milli Eğitim Müdürlüğü,Üniversiteler vb. gibi devletimiz kurumları tarafından eğitimlerin, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin verilmesinin olumlu olacağı inancındayız.

Kadına yönelik şiddet ve benzeri insan onurunu zedeleyen her türlü olumsuzlukların son bulması, kadının eğitim, sağlık,istihdam ve siyasi alanda hak ettiği yeri alması,statülerinin yükseltilerek saygınlıklarının arttırılması ümit ve temennisiyle tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü yürekten kutluyor,esenlikler diliyoruz.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu