Ulusal Davetli Karma Sergi 29 Mayıs’a Kadar Gezilebilecek

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Antakya Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nun düzenlediği ve geçtiğimiz hafta sonu açılan Ulusal Davetli Karma Sergisi 29 Mayıs’a kadar gezilebilecek. Hatay Antakya Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu müdürü Ömer Bilgin’in daveti ve koordinatörlüğüyle gerçekleşen serginin düzenleme kurulunda Hatay Antakya Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ömer Bilgin, Hatay Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Bayram Cambaz ve Yeşilay Hatay Şube Başkanı Yüksel Aydın yer alırken  Serginin danışma kurulunda ise Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Abdurrahman Eren, Öğr. Gör. Gökhan Maraşlıoğlu, Öğr. Gör. M. Hasan Demirci, Arş. Gör. Hasan Dilim ve Öğr. Gör. Veli Topbasan yer aldılar.

İhtişamlı, kalabalık bir atmosferde açılan sergiye Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Arı, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mesut Çerko, Hatay Vakıflar Bölge Şube Müdürü Hilmi Maraşlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen, Hatay Yeşilay Şube Başkanı Yüksel Aydın, Antakya milli eğitim okullarından birçok okul müdürü, öğretmen, MATCH Mimarlık/Workshop Bürosu olarak Mimar Tuğçe Yetişen, Mimar Seren Değirmenci, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden bir çok akademisyen, öğrenci ve birçok sanatsever izleyici katıldı.

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Arı, sanat ve kültürün mihenk taşlarından olan Hatay Kenti’nin bu organizasyonlarla desteklenmesi ve bizlerinde katılımları çok mutluluk vericidir diye ifade etti.

Hatay Antakya Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ömer Bilgin ise, böyle ulusal düzeyde bir oluşuma ev sahipliği yapmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz ifadesinde bulundu. Ömer Bilgin konuşmasının devamında, öğretmenevini sadece bir konaklama ya da farklı hizmetlerin merkezi değil aynı zamanda kültür ve sanat hareketlerinin yoğun olduğu bir merkez haline getirmek istediklerini dile getirdi.

 ‘Ulusal Davetli Karma Sergi’, ülkemizin farklı üniversitelerinden akademisyenlerin eserleriyle gerçekleşti. Hatay Antakya Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nun düzenlediği Ulusal Davetli Karma Sergisine; Dr. Öğr. Üyesi Abdurrahman Eren, Doç. Dr. Asuman Aypek Arslan, Prof. Birsen Çeken, Öğr. Gör. Burhan Şohoğlu, Doç. Dr.  Fahrettin Geçen, Öğr. Gör. Gökhan Maraşlıoğlu, Prof. Dr. Gültekin Akengin, Arş. Gör. Hasan Dilim, Prof. Dr. İlham Enveroğlu, Prof. Dr. Levent Mercin, Öğr. Gör. M.Hasan Demirci, Doç Dr. M. Sami Öztürk, Öğr. Gör. Mehmet Ali Gözübenli, Doç. Dr. Mehmet Sağ, Arş. Gör. Merve Ersan, Dr. Öğr. Üyesi Mine Ülkü Öztürk, Prof. Dr. Mustafa Küçüköner, Öğr. Gör. Ozan Küçükusta, Dr. Öğretim Üyesi Ömer Tayfur Öztürk, Doç. Dr. Rasim Soylu, Uluslararası Panorama Konseyi Danışma Kurulu Üyesi Salih Doğan, Dr. Öğr.  Üyesi Semih Delil, Prof. Dr. Uğur Atan, Öğr. Gör. Ümit Parsıl ve Öğr. Gör. Veli Topbasan katıldı.

Sergiye ev sahipliği yapan ve desteklerini esirgemeyen Hatay Antakya Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Sayın Ömer Bilgin, Müdür yardımcıları Salih Özdemir ve Cevdet Kartay, ulusal düzeyde ülkemizin farklı üniversitelerinden farklı disiplinlerdeki sanatçıları ve eserlerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Medeniyetler şehri Hatay’ın kültür ve sanat dinamiklerine katkı sağlamaktan onur duyduklarını aktaran Ömer BİLGİN, Hatay Antakya Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu olarak Hatay şehrimizin kültürel ve sanatsal arenada daha çok gözde bir şehir olmasına her zaman büyük katkılar sunacaklarını dile getirdi. Beklentinin üzerinde bir katılımla gerçekleşen sergi, 29 Mayıs’a kadar izleyiciyle buluşmaya devam edecek.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu