Süper Lig 4’ten büyüktür!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatayspor geçen senenin şampiyonu Beşiktaş’ı neredeyse pozisyon vermeden Yeni Hatay Stadı’nın çimlerine gömdü. Hataylı teknik direktör İlhan Palut’un çalıştırdığı Konyaspor ise kendi sahasında Fenerbahçe’yi bozguna uğrattı.Süper Lig’de 11’inci hafta maçları tamamlandı. Birbirinden çekişmeli maçlara sahne olan haftaya Beşiktaş’ı deviren Atakaş Hatayspor ve Fenerbahçe’yi mağlup eden Konyaspor damga vurdu. Hatayspor geçen senin şampiyonu Beşiktaş’ı neredeyse pozisyon vermeden Yeni Hatay Stadı’nın çimlerine gömdü. Hataylı teknik direktör İlhan Palut’un çalıştırdığı Konyaspor ise kendi sahasında Fenerbahçe’yi bozguna uğrattı. Maddi olanakları ve medya desteğine rağmen mütevazı bütçeler ve başarıya aç genç teknik adamların çalıştırdığı takımlar karşısında üretken olmayan İstanbul takımları, Süper Lig 11’inci hafta maçların sonunda Hatayspor ve Konyaspor takımlarından adeta futbol dersi aldı.

Hatayspor’un başarısı FIFA’nın gündeminde!

“Şampiyonluğa meydan okuyorlar”

Hatayspor’un Beşiktaş’ı 1-0 devirdiği maçın ardından FIFA’dan dikkat çeken bir ileti paylaşıldı. FIFA’nın paylaşımında 2007-2008 sezonunda amatör liglerde mücadele eden Hatayspor’un 2021-2022 sezonunda şampiyonluk mücadelesi verdiği anlatıldı ve Hatayspor’un çok konuşulacak bu hikayeyi şampiyonlukla tamamlayabilme ihtimali soruldu. Yapıla paylaşımda, “2007/08: Türkiye amatör liglerine düştü. 2019/20: Tarihlerinde ilk kez Süper Lig’e yükseldi. 2021/22: Şampiyonluğa meydan okuyorlar! Saba Lobjanidze ve Hatayspor sansasyonel bir hikayeyi tamamlayabilecek mi?” sorusu soruldu.

Hatayspor ilk kez bir İstanbul takımını yendi

İlk kez tek gol attığı bir maçı kazandı

Hatayspor’un Beşiktaş zaferi ilklere sahne oldu. Kartal’ı üstün bir futbolla yenen bordo beyazlı ekip hem bu sezon İstanbul takımlarına karşı ilk galibiyetini aldı hem de ilk kez tek gol attığı bir maçtan 3 puanla ayrılmış oldu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu