Şanverdi, Irak Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı TBMM’de ağırladı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Türkiye Irak Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi Irak’ın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Nazdar İhsan ŞIRZAD’I Türkiye Büyük Meclisi’nde konuk etti.

Konuk maslahatgüzarı Gazi Mecliste ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Hüseyin Şanverdİ, Irak’ta bir an önce hükümet kurulması ve iki ülke arasında dostluk grubunun oluşturulması temennisinde bulundu.

Irak’la iş yapan, iş insanlarına vize konusunda Irak hükümeti tarafından kolaylık sağlanmasını talep eden Şanverdi, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 25 milyar $’a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak’ın yaşadığı su soruna özel önem verdiğini belirten Şanverdi Türkiye’nin bu konuda elinden gelen gayreti gösterdiğini kaydetti. Hüseyin Şanverdi güvenlik ve terör konusunda da iki ülke arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti. Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Nazdar İhsan ŞIRZAD da Irak ve Türkiye arasında işbirliğini daha ileri bir seviyeye taşımayı istediklerini dile getirdi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu