ŞAMPİYON MELEKLERİN İSİMLERİ OKULLARDA YAŞAYACAK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 6 Şubat depreminde, Adıyaman’da hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencilerinin adını taşıyan Hatay- İskenderun Şampiyon Melekler İlkokulu ve Ortaokulunun açılışını yaptı..

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, açılışta yaptığı konuşmada 6 Şubat depremindeki can kayıplarına işaret ederek, “Acımız ilk günkü gibi taze. Yaşadığımız sürece bu acıyı yüreğimizde hissedeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konteynerden yapılan ve tek çatı altındaki “Hatay-İskenderun Kıbrıs Şampiyon Melekler İlkokulu” ile “Hatay-İskenderun Kıbrıs Şampiyon Melekler Ortaokulu”nun açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, törendeki konuşmasında öğrencilere, ailelere ve öğretmenlere Kıbrıs’ın selamlarını iletti.

“Biz Anavatanın ayrılmaz ve kopmaz parçasıyız, her zaman birdik, beraberdik…6 Şubat’ı da beraber yaşadık” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, 6 Şubat depreminin asrın değil, asırların felaketi olduğunu, bu acının hiçbir zaman dinmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ekonomik Örgütler Platformunun destekleriyle İskenderun’da 500 konteynerden oluşan bir kent yapıldığını, Şampiyon Meleklerin adının hem bu kentte hem de bu okulda yaşatılacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, bu okulda okuyacak öğrencilerin ülkelerine yararlı hizmetler vermesini, KKTC ile kardeşlik bağlarını güçlü tutmasını temenni etti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu