PUSULA AKADEMİ KOLEJİ ODTÜ’DE DERECEYE DOYMADI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Bölgemizin en başarılı kurumlarından olan Özel Pusula Akademi Koleji öğrencileri 18. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri kapsamından gerçekleştirilen robot yarışmasında muhteşem bir başarıya imza attı. Türkiye geneli ortaokul, lise ve üniversitelerin yarıştığı uluslararası robot yarışmasında Pusula Akademi Koleji öğrencileri yarıştıkları 3 kategoride de derece elde etti. Robot ve robotik alt sistemleri tasarım ve uygulamaları teşvik etmek; çeşitli uzman disiplin alanlarında kazanılmış bilgi ve becerilerini takım çalışması ve ruhu içerisinde sağlamak amacıyla her yıl Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından uluslararası boyutta düzenlenen; Türkiye’nin en önemli ve en prestijli robotik organizasyonu Uluslararası ODTÜ Robot Günleri’nin bu yıl 18. si düzenlendi. Pusula Akademi Koleji, projeleri ve aldığı derecelerle herkesin takdirini topladı. Yarışmanın ilk günü PAK Robotik Takımının kurmuş olduğu stant yetkililer, ziyaretçiler ve diğer takımlardan yoğun ilgi gördü. Ankara Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Tarık Karkınçam ve Makine Mühendisliği Profesörü Erhan İlhan Konukseven de PAK Robotik Takımının standını ziyaret ederek daha önce elde edilen başarılarından dolayı tebrik etti.

Labirent çözen, İnovasyon ve Çöp Toplayan kategorilerinde yarışmaya katılan Pusula Akademi Koleji Robotik Takımı öğrencileri katıldıkları bütün kategorilerde derece elde ettiler. Labirent Çözen Kategorisi’nde PUSULALI, İnovasyon Kategorisi’nde GÖLGE EL&SENSÖRLÜ HASTA YATAĞI, Çöp Toplayan Kategorisi’nde ise SİRİUS isimli robotlarla katıldılar.

Uluslararası katılıma da açık olan yarışmaya yüzlerce yarışmacı takım katılırken, yarışmaya binlerce ziyaretçinin yoğun ilgi göstermesi organizasyon heyetini ziyadesi ile mutlu etti.

Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Pusula Akademi Koleji Kurucusu Sevar ŞAHUTOĞLU yaşadığı gururu ve robotik ve kodlama derslerine verdiği önemi şu sözlerle dile getirdi: “Pusula Akademi Ailesi olarak büyük gurur yaşadığımız bir gün daha yaşıyoruz.18. ULUSLARARASI ODTÜ ROBOTİK YARIŞMASINDA 3 kategoride yarışan öğrencilerimiz neredeyse sahneden inmek bilmemiş; katıldığı 3 kategoride 3 derece elde ederek bizleri ziyadesiyle gururlandırmışlardır. Başta onları en iyi şekilde hazırlayan kıymetli öğretmenlerimiz olmak üzere sevgili öğrencilerimizi ve emeği geçen bütün herkesi canı yürekten kutluyor bizi gururlandıracak bu ve buna benzer nice büyük başarılar diliyorum.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile ev işlerine yardım eden robotlar, 3D yazıcılarla üretilen ampute vücut uzuvları, insansız uçaklar ve daha niceleri ile birlikte kodlama her sektörde hayatımız ile iç içe. Bu da gösteriyor ki dünyada da yükselen bir trend olan kodlama eğitimi; gelecekteki yıllar içerisinde ciddi bir kariyer alanı haline gelecek. Bu öngörüye sahip olarak “robotik- kodlama” derslerine ve atölyelerine devam eden Pusula Akademi Koleji, öğrencilerin bu alanda kendilerini geliştirebilmeleri ve geleceğe büyük bir adım daha atabilmeleri için gerekli altyapıyı hazırlamıştır. Büyük emek ve yoğun ilgi gösteren öğrencilerden oluşan güçlü bir ekip ile Türkiye’nin hem en önemli hem de en prestijli robotik yarışmasına katılarak aldığı derece ve yarışmada çektiği dikkat ile bu önemi gözler önüne sermiştir. Çocuklarımızın bu başarısı bizleri gururlandırmış, onlara olan güvenimizi perçinlemiş ve ülkemiz adına umutlarımızın daha da artmasına vesile olmuştur. İnanıyorum ki bu başarı katılan öğrencilerimizin her birinin hayatında bir mihenk taşı özelliği taşıyacak ve yüksek başarılara giden kariyerlerinde çok önemli bir sıçrama basamağı olacaktır. Bu anlamlı ve büyük başarıyı elde eden çocuklarımızı, onları yetiştiren ve bu duruma getiren kıymetli ailelerini ve büyük bir özveri ile onları yarışmaya hazırlayan öğretmenlerimizi tebrik ediyor ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu