Polisin oğlunu kurtarmaya çalışırken 8 gün yaşam mücadelesi verdi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Yabancı uyruklu Halit Rezayyel polis memurunun oğlunu kurtarmaya çalışırken kendisi boğuldu şans eseri orada bulunan 112 çalışanı Yıldıray çifti olaya müdahale etti 8 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra ailesine kavuştu.

Hatay’ın Samandağ ilçesinde bulunan Meydanköy plajında geçtiğimiz hafta Perşembe günü akşamüzeri denize giren 3 kişi boğulma tehlikesi geçirdi. O sırada şans eseri ailesi ile birlikte plajda bulunan 112 personeli Ömer Faruk Yıldıray, Rana Yıldıray ve Cuma Yıldıray durumu fark edip boğulan 3 kişinin yardımına koştu. Boğulma tehlikesi yaşayan 3 kişiyi denizden çıkaran 112 çalışanları yabancı uyruklu Halit Rizayyel ‘in kalbinin durduğunu fark ederek anında müdahale yapmaya başladı. O sırada hastanın başına gelen 112 ekipleri ile koordineli bir şekilde yarım saatlik müdahalenin ardından Halit Rizayyel ‘in kalbini çalıştırarak hastaneye sevk etti.

8 GÜN YOĞUN BAKIMDA YATTI

8 günlük yoğun bakımdaki tedavisinin ardından taburcu edilen Halit Rizayyel Altınözü’nün Yenişehir Mahallesi’ndeki ailesi ile kavuşmasını izleyenler duygu dolu anlar yaşadı. Olayı atlatan Rizayyel denizde bulunduğu sırada boğulma tehlikesi geçiren bir çocuğun çığlıklarını duyunca onu kurtarmaya çalışırken kendisinin boğulduğunu ifade etti. O sırada plajda bulunun 112 personeli Ömer Faruk Yıldıray, Rana Yıldıray ve Cuma Yıldıray’ın durumu fark ederek kendisine müdahale ettiğini ve 8 günlük yaşam mücadelesini kazanarak ailesine kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi. Ayrıca Halit Rizayyel 112 çalışan Yıldıray çiftine teşekkür etti.

POLİSİN OĞLUNU KURTARMAYA ÇALIŞIRKEN BOĞULDU

Görgü tanıklarının ve olaya müdahale eden ekiplerin söylediklerine göre Halit Rizayyel boğulmadan önce bir polis memurunun oğlu 11 yaşındaki M.E.N.’i boğulma tehlikesi yaşadığını oğlunun boğulma tehlikesi yaşayan polis memurunun da oğlunu kurtarmaya giderken dalgalara kapıldığını söylediler. Olayı fark eden Halit Rizayyel’de polis memuru ve oğlunu kurtarmaya giderken boğulduğunu ifade ettiler.

POLİS MEMURU VE 112 EKİPLERİ EVİNDE ZİYARET ETTİ

Polis memuru ve 112 ekipleri Halit Rizayyel’i hastaneden taburcu olduktan sonra evinde ziyaret etti. Halit Rizayyel polis memurunun kendisini hastanen alarak evine getirdiğini söyledi. Rizayyel ayrıca 112 çalışanları Ömer Faruk Yıldıray ve Rana Yıldıray’ın kendisini evde özel ziyaretine geldiğini ve olayda canı pahasına da olsa kayıtsız kalmadığı için teşekkür ettiklerini söyledi.

YILDIRAY ÇİFTİ ALKIŞLARI HAK ETTİ

Olay günü plajda bulunan 112 çalışanları Ömer Faruk Yıldıray, Rana Yıldıray ve Cuma Yıldıray izin günlerine olmalarına rağmen kendi hayatlarını hiçe sayarak denizde boğulma tehlikesi geçiren 3 kişiyi denizden çıkararak ve meslektaşları ile birlikte sahilde hastalara müdahale etmesi ile vatandaşlar tarafından alkış aldı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu