MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E BORCUMUZ VAR!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Hatay Şube Başkanı Doç. Dr. Kezban Kuran, Cumhuriyet Bayramının 100. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.
Doç. Dr. Kezban Kuran, yayınladığı mesajda şunları söyledi:
“Yüz yıldır devam eden ve yüz yıllarca devam edecek bir hikayenin bu gün doğum günü. Canla, başla, kanla emekle, vatan ve millet sevgisiyle, emperyalizme başkaldıran, kurtuluş savaşı sonunda kurulan bir yönetimin bu gün 100. yılını kutluyoruz. Devlet kutlamalarının olmadığı, muhalefetin uyuduğu bir ortamda hayal kurun lütfen. İktidar bütün illerde muhteşem törenlerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutluyor.

Halk davul zurnalar eşliğinde sokaklarda , caddelerde halaylar çekiyor. Bütün ülke, Mustafa Kemal’in resimleri ve Türk bayrakları ile donatılmış bayram yapıyor ülkem. BU HAYAL BENİM… Çocuklarımız çağdaş eğitim anlayışından, bilimden uzak, tekke ve zaviyelerin elinde beyinlerinin yıkandığı bir eğitim anlayı içinde eğitiliyor. Oysa onlara; laik, sosyal, demokratik, hukukun üstünlüğüne ve yargı bağımsızlığına dayanan, tam bağımsız bir Türkiye bırakmak için zorundayız… BU HEDEF BİZİM…
Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir gençlik yetiştirebilmek, geçmişini, tarihini çok iyi bilen, emperyalizme kafa tutan, aydınlık bir geleceğe umutla koşan gençlerle birlikte çaģdaş bir Türkiyeyi yaratmak zorundayız… BU DAVETBİZİM…
Ve herşeyden önce Cumhuriyet kazanımlarını yeniden hayata geçirmek ve Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak zorundayız.. BU HASRET BİZİM… Bizim, Emperyalizme, cehalete, din bezirganlarına karşı kurtuluş savaşı veren Cumhuriyeti kuran büyük dünya lideri Mustafa Kemal Atatürk’e borcumuz var. Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlu olsun.”

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu