MİLLETVEKİLİ YILDIRIM KARA “AYLARDIR HATAY İÇİN ÇALIŞAN VATANDAŞLARIMIZI İŞSİZLİĞE TERK EDEMEYİZ”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

6 Şubat depremleri sonrası işini kaybeden binlerce vatandaş işsiz kaldı. Geçimlerini sağlamak için İŞKUR’un Toplum Yararına Programı’na (TYP) başvuran depremzedeler, şartların geçici olduğundan dolayı kaygılarını dile getiriyorlar.
Konuyu gündeme taşıyan CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, çalışanların süreleri dolduğunda işlerini kaybetmelerinin zorluğunu yaşayacaklarına dikkat çekerek; “TYP ile Hatay’ın birçok yerinde, konteyner kentlerde, okullarda ve birçok alanda temizlik görevlisi, güvenlik, gece bekçisi ya da mutfaklarda çalışan birçok yurttaşımız var. 9 ay gibi geçici sürelerle çalışan yurttaşlarımız süreleri dolduktan sonra bu işlerini kaybedecekler.
Hem içinde bulunduğumuz ekonomik koşullar hem de Hatay özelinde depremin etkisi göz önünde bulundurulduğunda bu yurttaşlarımızı işsizliğe terk edemeyiz. Bizim iktidardan beklentimiz, emeğiyle kazanan, aylardır Hatay için çalışan TYP dahilindeki yurttaşlarımıza şeffaf süreçler işletilerek kadro verilmesi ve güvenceli hayatlara kavuşturulmasıdır.” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu