MEKTUP

Nebih Nafile
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

gözüm yolda gönlüm darda
ya kendin gel ya da haber yolla
duyarım yazmışsın iki satır mektup
vermişin trene halini unutup

Eskiden, mektup vardı anamıza, yârimize, sevdiklerimize yazdığımız. Yazanın kokusunu duyumsadığınız, eli değen, yüreğini her satırında hissettiğiniz o güzelim mektupların yerini maalesef elektronik postalar, kısa mesajlar, görüntülü konuşmalar aldı. Mektup varana kadar içinizde ne hayaller kurardınız. Sonrasında elinizin, gözünüzün değdiği yere o da bakacak, değecek diye bilirsiniz.

Şimdilerde benim gibi çılgın var mı acaba, merak ediyorum. Mektup çok etkili bir iletişim aracıdır da aynı zamanda. Zaman zaman çocuklarımla konuşamadığımı mektup yazarak başuçlarına bıraktığım çok olmuştur. Sabahleyin, uyandıklarında gözleri nemli nemli gelip yanağımdan öpmelere tanık olmuşum. Samimidir mektup. İçten ve duygusaldır.

Kızım, üniversitede okurken kendinden uzun, evet kağıtları birbirine ekleyerek kendinden çok daha uzun boyda mektubu dolu dolu yazıp adresine postalamıştım. Tabi ki ağlatmak için yazmamıştım, ancak telefonla saatlerce konuşsaydık aynı duygu yoğunluğunu yakalatamayacaktım. Mektupta, ilk adımlarını attığından başlayarak özetle geldiği o günlere kadar küçük küçük dip notlar yazmıştım. O, artık bir öğretmen. Öğretmenliğe başlarken karşılaşabileceği güzelliklerden bahsetmiştim. Evet, tahmin ettiğiniz gibi, telefonla beni arayarak ağlaya ağlaya duygularını hissettirdi bir kez daha. Ben de yazarken ve okurken aynı heyecanı duymuştum.

Diyeceğim, yazmaktan uzak kalmayalım. Yaşananlar, görülenler unutulabilir. Ancak, o ana dair yazacağınız bir iki satır tüm o geçmişi tekrar hatırlamanıza ve yaşamanıza neden olacaktır. Çocuklarımıza, tüm duygularını saklamadan kendilerine ait bir defterde günlük yazmaları konusunda yardımcı olmalıyız. Ve lütfen, çocuklarınızın yazdıklarını onların izni olmadan kesinlikle okumayınız.

Tüm türkü gecelerimin vazgeçilmez eseri olan “kara tren” türküsünün dörtlüğü ile yazıma başlamıştım. Sevgili dostum, güzel insan Bekir Kimyon ile bağdaşmış olan aynı türkünün diğer dörtlüğünü Bekir Kimyon kardeşime sevgi ve saygılarımı ileterek paylaşıyorum. Unutmayın, sevdiğiniz bir dostunuza mektup yazarak unutulmayacak bir duyguyu yaşatabilirsiniz.

kara tren gecikir belki hiç gelmez
dağlarda salınır da derdimi bilmez
dumanın savurur halimi görmez
gam dolar yüreğim gözyaşım dinmez

Nebih Nafile

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu