ÇALIŞKAN, DIŞ POLİTİKAYI SERT BİR DİLLE ELEŞTİRDİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada hükümetin dış politikasını ve Büyük Ortadoğu Projesi’ni (BOP) eleştirdi.

MISIR İLE İLİŞKİLERİN KOPARILMASI HATALI BİR KARARDI

Çalışkan, komşu ülkelerle iyi ilişkiler kurulması gerektiğini belirtirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ve Mısır ziyaretlerini olumlu bulduğunu ifade etti. Ancak, bu adımların zamanında atılmamış olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. “Keşke Mısır’la bu ilişkimiz orada darbe olduğu süreçte kesilmeseydi,” diyen Çalışkan, “o günden itibaren devam ettirilebilseydi belki bugün pek çok Müslüman Kardeşler mensubunun idamı önlenmiş olacaktı.” şeklinde konuştu.

SAADET PARTİLİ VEKİL GEÇMİŞİ YENİDEN GÜNDEME TAŞIDI

Çalışkan, 2002 yılında AK Parti’nin iktidara gelmesinin ardından bölge ülkelerinde yaşanan istikrarsızlıklara dikkat çekerek, “İktidar süreniz içerisinde Yemen, Libya, Tunus, Mısır, Lübnan, Suriye her yer ama her yer adım adım karıştı,” dedi. Bu durumun sebebi olarak da hükümete verilen “Büyük Orta Doğu Projesi Eş Başkanlığı” görevini gösterdi. Çalışkan, “Bu Başkanlığın ne olduğunu ilk dönemlerde anlamamıştınız, sonradan anlayınca zaten bunu dillendirmekten vazgeçtiniz,” ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞTEKİ HATALAR BUGÜNKÜ SORUNLARIN TEMELİNİ OLUŞTURUYOR

Saadet Partili vekil, BOP projesinin başlangıcında bölgedeki 22 ülkenin haritasının değişeceğinin söylendiğini hatırlatarak, bu ülkelerden birinin de Türkiye olduğunu vurguladı. Ayrıca, AK Parti Grup Başkan Vekili’nin “İsrail güvenliği için Irak’ta ve Suriye’de kan döktü,” şeklinde bir söz sarf ettiğini belirterek, bölgedeki savaşların tesadüf olmadığını ima etti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu