MAÇ ÖNÜ ALANYASPOR – ATAKAŞ HATAYSPOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

-Süper ligin 22.haftasında A.Hatayspor Perşembe  günü Saat 17:00’de Alanyaspor ile karşılaşacak.

-A.Hatayspor  geçen hafta Galatasaray’ı müthiş bir tempoda geçen ve 2 kez geriye düştüğü maçta kazanmasını bilmişti, Alanyaspor ise deplasamda Altay’ 2-0 mağlup etmişti.Takımımız 11 galibiyet,8 mağlubiyet ve 2 beraberlik ile topladığı 35 puanla 3.sırada bulunuyor. A.Hatayspor 32 gol atıp 28 gol yedi.Dış sahada 11 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Alanyaspor ise ligde 9 galibiyet,5 beraberlik  ve 7 mağlubiyet  ve topladığı 32 puanla 8.Sırada bulunuyor. Rakip 32 gol atarken, kalesinde 32 gol gördü. Alanyaspor iç sahada 10 maçta 4 galibiyet,3 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Ligin ilk yarısındaki maçı 5-0 kazanmıştık.

-Galatasaray galibiyetiyle moral bulan takımımız hafta içi mesaisinde zorlu Alanyaspor karşısına çıkıyor. Rakibimiz ligde inişli çıkışlı bir grafik sergiliyor. Sezona çok kötü başlayıp, Çağdaş hocanın yerine Bülent hocayı getirdiler.  Daha sonra Bülent hoca ile birlikte 8 maçlık bir mağlup olmama serisi yakaladılar ama daha sonra tekrar düşüş yaşadılar. Bunun sonucunda geçtiğimiz haftalarda Bülent hoca ile de yollarını ayrıp yerine  Farioli’yi getirdiler. Farioli genel olarak pas oyununu seven, pozitif futbolu benimseyen biri. Bunu Karagümrük’ün başındayken görmüştük. Alanyaspor kadro kalitesi anlamında ligin iyi takımlarından. Kolay pozisyona girip ,kolay pozisyon veriyorlar. Topu ayağında tutup oyunun kontrolünü ellerinde tutmak istiyorlar.Morafona, Emre Akbaba, Efecan Karaca, Davidson, Juanfran,Tayfur Bingöl, Candeias,Eduardo gibi önemli isimlere sahipler. Özellikle Emre Akbaba, Efecan ve Davidson’a dikkat etmek lazım. Sağ bekleri Juanfarn’da sık sık hücuma destek verip tehlike oluşturabiliyor. Bizim maça oyunu çirkinleştirmeden açık futbol ve  hücum ağırlıklı bir anlayışla çıkacaklardır. Orta sahada onlara rahat pas yapma imkanı vermemeliyiz. Maç ritmi ve fizik kondisyon olarak aynı durumdayız. İki takımda da milli takımlarında bulunan oyuncular var.

-A.Hatayspor, son haftalarda yaşadığı dar kadronun sıkıntısını bu haftalarda eksiklerin dönmesiyle yavaş yavaş üzerinden atıyor. Yine de bu maçta da 3 önemli oyuncumuzdan yoksun olacağız. Pazar günü Ömer hoca Galatasaray maçının kazanan takımını bozmayacaktır.Yeni transfer Kahraba takıma yeni katıldı ve son Galatasaray maçında oyuna sonradan girip asistini yaptı. Onunla  ilgili iyi ya da kötü demek için henüz erken. Ancak oyuna girdikten sonra boş alaları kullanması, hızlı hücumlara geçişlerdeki uyumu iyi diyebiliriz. Alanyaspor maçında daha fazla süre alacağını düşünüyorum.

– Ligde puanlar birbirine çok yakın seyrediyor. Takımlar Üst üste  alınacak 2-3 galibiyetle ilk beşin içine girilebileceği gibi tam tersi durumda kendini bir anda düşme hattında bulabilirler. Bunun için her takım üst sıralarda kalmak için ekstra motivasyonla sahaya çıkıyor.Bu maç iki takım içinde zor olacak.Çünkü rakibimiz sıralamada 3 puan gerimizde. Bizi yenip puan olarak bizi yakalamak isteyeceklerdir. Ayrıca ilk maçta aldıkları farklı mağlubiyeti telafi etmek amacında olacaklardır. Bu anlamda bu maça farklı bir motivasyonla çıkacağını düşünüyorum. Rakip yeni hocayla çıkışına devam etmek isteyecektir. Beklerinin sık sık ileri çıktıklarını düşünürsek hücum oyuncularımız boş alanları rahatlıkla bulabilir. 2. Ve 3. Bölgede rakibe baskı yapıp organize olmalarını engellersek maçta istediğimiz sonucu alırız.Ben bu maçta eksiklerimize rağmen sahaya ne yaptığını bilen, motivasyon olarak üst düzeyde olacaklarını, üst düzey bir performans göstereceğine inanıyorum. Yeter ki Hataysporu buralara getiren oyun anlayışımızı sahaya yansıtılalım ve doğru bir kadro ile çıkalım.

-A.Hatayspor’da şu an için,Burakcan sakat. Cezalı oyuncumuz yok. Munir, El Kaabi ve Traore milli maçları nedeniyle takımdaki yerlerini alamayacaklar.

– Alanyaspor’da  Batuhan sakat. Famara Diédhiou, Chidozie Awaziem milli takımda.Buluthan Cezalı.

– A.Hatayspor  Galatasaray maçındaki oyun anlayışını bu maçta da sahaya yansıtıp ,rakibin boş bıraktığı alanları değerlendirirse bu maçtan 3 puanla ayrılacaktır. Ligde üst sıralardan kopmak istemeyen ve puan olarak bizi yakalamak isteyen Alanyaspor  evindeki maçı kazanmak isteyecektir. Bu 2 takımın maçları genelde gollü geçiyor. Yine gollü bir maç olacağını düşünüyorum.Ligin pozitif futbol oynayan, açık futbolu seven,futbolu çirkinleştimeyen iki takımın mücadelesini izlemek keyifli olacaktır.Perşembe  günü ,iki takımında golü düşüneceği, tempolu,bol pozisyonlu, çekişmeli, haftanın sonucu merakla beklenen maçında takımımızın 3 puanla ayrılacağı bir müsabaka bekliyorum.

Skor tahminim  A.Hatayspor 3 – Alanyaspor 2

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu