KPSS iptal edildi!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

ÖSYM’nin yeni başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz’da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın iptal edildiğini duyurdu.

18 Temmuz günü 81 ilde merkezi ve KKTC’nin başkenti Lefkoşa’ da dahil olmak üzere toplamda 104 sınav merkezinde eş zamanlı olarak uygulanan sınavın ardından bazı soruların sızdırıldığına ilişkin iddialar gündeme geldi. Sınavdaki soruların yüzde 30’unun deneme testlerinde çıkan sorulara olan benzerliği tepkilere neden olurken Devlet Denetleme Kurulu, konuya ilişkin incelemelerde bulundu. Sınavın iptal edilip edilmeyeceği merak konusu olurken ÖSYM Başkanı Ersoy, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Ersoy, “Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz” dedi.

YENİ SINAV İÇİN HERHANGİ BİR İLAVE ÜCRET TALEP EDİLMEYECEKTİR

Tekrar gerçekleşecek sınav hakkında bilgi veren Başkan Ersoy, “Yeni KPSS takvimi 17 Eylül’de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir” diye belirtti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu