KAYMAKAM ACAR MUHTARLARI BİLGİLENDİRDİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hassa Kaymakamı Osman Acar başkanlığında AFAD yetkilileri ile birlikte hak sahipliği konusunda değerlendirme toplantısı yapıldı.

Hassa Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen toplantıya Kaymakam Osman Acar, AFAD yetkilileri ve 39 mahalle muhtarı katıldı. Yapılan toplantıda vatandaşların hasar durumuna bakılmaksızın herkesin hak sahipliği başvuru yapabileceği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespiti yapılan evi yıkık, ağır hasarlı ya da az hasarlı bütün vatandaşlarımızın müracaat yapmaları gerektiği belirtildi.

“VATANDAŞLARIMIZ MAĞDURİYET YAŞAMAYACAK”

Kaymakam Osman Acar yaptığı konuşmasında; “Yaşanan deprem sonrası vatandaşlarımızı bu zamana kadar hiç bir şekilde mağduriyet yaşamadan getirdik. Bundan sonra da inşallah tek bir kişi bile hak sahipliği konusunda mağduriyet yaşamayacaktır. Her türlü sizlerin istek ve taleplerini dinleyip çözüme kavuşturma noktasında elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız.

Asrın felaketi diye adlandırılan süreci geçiriyoruz. Tabi bu konuda yolumuz uzun, işimiz çok, mücadelemiz daim, yolumuz açık olsun inşallah. Yapılacak destekler iki yıl ödemesiz 18 yıl faizsiz ve eşit taksit ödemeli, iş yerleri aynı şekilde 2 yıl ödemesiz 8 yıl içerisinde ödemeli, ahırlar 2 yıl ödemesiz 18 yıl ödemeli şeklinde olacaktır. Tapu kaydı mirasçılık belgesi yoksa nüfus kayıt örneği ile 60 günlük yasal süre içerisinde müracaatları yapılacak olup, kiracılar ya da aynı ilçede birden fazla konutu bulunan vatandaşların hak sahipliği olamayacaktır” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu