İskenderun Modern Evler Hatice ve Halise Çetinkaya Camii Dualarla Açıldı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

İskenderun İlçesi Modern evler Mahallesinde bulunan İskenderun Müftülüğüne bağlı Modern Evler camii büyük afet sonrası yıkılmıştı. Hayırsever Ankara Sincanlı Halise hanım  rahmetli babaannesi ve kendi ismini taşıyan Modern evler Hatice ve Halise Çetinkaya Camiinin yeniden inşaasını üstlendi.  Cami üç ay gibi kısa sürede tamamlanmasının ardından kılınan ilk cuma namazı ve yapılan dualarla ibadete açıldı.

Cami açılışına İl Müftüsü Mevlüt TOPÇU, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa DEMIRYÜREK, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih TOSYALI, İlçe Müftüsü Ramazan AVCI, İlçe Protokolü camiyi yaptıran hayırseverler ile çok sayıda vatandaş katıldı. İl Müftüsü Mevlüt TOPÇU konuşmasında “Camileri mescitleri imar etmenin önemine ve sevabına vurgu yaparak Camiler, mescitler mahallelerimizin, şehirlerimizin en önemli buluşma noktasıdır. Büyük afet sonrası Hatay geneli kullanılamaz hale gelen 386 camimizin yeniden inşası ve İmarı için böylesi hayırsever kardeşlerimiz birbirleriyle yarışması hepimiz için çok heyecan vericidir. Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şerifte diyor ki; “Kim Allah için bir mescit yaparsa, Allah’ ta onun için cennette bir köşk inşa eder.” Camiden daha güzel bir hayır olamaz. Bende mahallelimize ve bu camiye katkı veren, emek veren hayırsever vatandaşlarımıza çalışanlarımıza hayır sahiplerine teşekkür ediyorum. Rabbim razı olsun.” İfadelerinde bulundu.

Hatice ve Halise Çetinkaya Camii dualarla ibadete açılarak ilk cuma kılındı. Namazdan sonra İskenderun Belediyesince vatandaşlara ikramda bulunuldu. İskenderun Kaymakamı tarafından hayır sahibine plaket takdim edildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu