Hatayspor’dan İskenderunspor Açıklaması: “Birlik ve Beraberliğimize Zarar Vermeyelim”

586034517_25528300213431162_3648933882428148657_n-740x420
Facebook
Twitter
WhatsApp

Hatayspor Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ethem Çakır, Hatay’ın iki köklü futbol kulübü Hatayspor ile İskenderunspor arasında oynanan hazırlık karşılaşmasının ardından yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Çakır, sahadaki gerginliklerin Hatay’ın kardeşlik ve hoşgörü iklimine zarar vermemesi gerektiğini belirterek, tüm taraflara sağduyu çağrısında bulundu.

Hatay’ın yüzyıllardır farklı kültürlerin, inançların ve değerlerin bir arada huzur içerisinde yaşadığı kadim bir şehir olduğunu vurgulayan Çakır, deprem sonrası yaralarını sarmaya çalışan kentin yeniden ayağa kaldırılmasının ancak dayanışma ve birlik içerisinde mümkün olabileceğini ifade etti.

Hatayspor ve İskenderunspor başta olmak üzere kentin tüm bileşenlerinin ayrım yapmadan ve ötekileştirmeden hareket etmesi gerektiğini belirten Çakır, iki kulübün sahadaki gergin tavır ve hareketlerinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

“Futbolun doğasındaki gerginlik kardeşliğimize zarar vermemeli”

Futbol karşılaşmalarında zaman zaman gerginliklerin yaşanabileceğini ifade eden Çakır, bu tür olayların Hatay’ın kültürel mozaiğine ve kardeşlik ortamına zarar verecek boyuta taşınmaması gerektiğini kaydetti.

Çakır açıklamasında, müsabaka sırasında sahada veya statta bulunmayan ve resmi olarak herhangi bir yöneticilik vasfı taşımayan kişi ya da kişilerin kulüpler adına açıklama yapmasının birlik ve beraberliğe katkı sağlamadığını belirtti.

Hatayspor yönetiminin görevinin başında olduğunu vurgulayan Çakır, kulübün ve armaların sorumluluğunun bilinciyle hareket ettiklerini ifade ederek, “Hukuka ve adalete olan inancımızla kulübümüze hizmet etmekten onur duyuyoruz” mesajını verdi.

“Yöneticilik uzaktan kumandayla yürütülemez”

Açıklamasında sert ifadeler de kullanan Çakır, takım yönetiminde yer almayan kişilerin, hazırlık karşılaşmasının ardından yaşanan olaylar üzerinden yaptığı paylaşımların her iki kulübe ve Hatay’ın huzuruna zarar verdiğini savundu.

Çakır, “Yöneticilik; bir Playstation oyunu gibi uzaktan kumandayla yürütülebilecek bir süreç değildir. Türk futbolunda söz sahibi olmak ciddi bir sorumluluk gerektirir” ifadelerini kullandı.

Yaşanan olayları tasvip etmediklerinin altını çizen Çakır, popülist açıklama ve paylaşımlardan kaçınılması gerektiğini belirterek, tüm tarafları aklıselim davranmaya davet etti.

 

Hatayspor Başkanı Av. Ethem Çakır, açıklamasının sonunda kamuoyuna sağduyu ve birlik çağrısında bulunarak, Hatay’ın huzur ve kardeşlik ortamının korunmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu ifade etti.

İlgili Haberler

Puan Durumu