Hatayspor bir ilk peşinde!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Fenerbahçe karşısında tarihinde ilk kez kazanmak isteyen Hatayspor, son iki lig maçından puansız ayrılan rakibini devirip üst sıralara tırmanmanın hesaplarını yapıyor

Atakaş Hatayspor, Süper Lig 16’ncı hafta maçında bugün ligin güçlü ekiplerinden Fenerbahçe’ye konuk olacak. Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak olan zorlu mücadele saat 20.00’da başlayacak.
Ligdeki son iki maçından 4 puan çıkaran Hatayspor, ligdeki son iki maçından da puansız ayrılan Fenerbahçe karşısında sahaya en az 1 puan için çıkacak. Zorlu maç öncesinde Hatayspor’da sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor. Fenerbahçe’de ise 2-0 kaybedilen Trabzonsor maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma Crespo, Bordo-Beyazlı ekibe karşı forma giyemeyecek. Dizinden sakatlığı bulunan Pedro’nun da maç kadrosuna dahil edilmesi beklenmiyor.
Son iki lig maçını kaybeden Fenerbahçe 29 puanla ikinci sırada yer alırken, haftayı beraberlikle kapatan Hatayspor ise 15 puanla 14’ncü sırada yer alıyor.
HATAY’DA BİR İDMAN YAPTI, İSTANBUL’A UÇTU
Cezası nedeniyle Giresunspor maçını tribünden takip eden Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, eski takımı Fenerbahçe’ye karşı takımının başında kulübedeki yerini alacak.
Cumartesi günü oynadığı maçın ardından ara vermeden Fenerbahçe maçının hazırlıklarına başlayan Bordo Beyazlılar, Osman Çalgın Tesisleri’nde yaptığı idmanla Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Volkan Demirel yönetiminde yapılan ve yaklaşık 1 saat 20 dakika süren idmanda taktik ve dar alan çalışması yapıldı. Hatayspor dün sabah saat 11.00’da havayoluyla İstanbul’a gitti. İstanbul’da yaptığı antrenmanla Fenerbahçe maçının hazırlıklarını tamamlayan Bordo-Beyazlılar maç saatini beklemeye başladı.
HATAYSPOR FENERBAHÇE’Yİ HENÜZ YENEMEDİ!
İki takım arasında bugüne kadar tamamı Süper Lig’de olmak üzere 4 maç oynandı. İki sezon önce 9 kişi kaldığı Fenerbahçe deplasmanında golsüz eşitlikle 1 puan çıkaran Hatayspor, Antakya Atatürk Stadı’nda baştan sonra üstün oynadığı maçı şanssız bir şekilde 2-1 kaybetti. Geçen sezon Yeni Hatay Stadı’nda oynanan maçı Fenerbahçe 2-1 kazandı. Hatay’ın tek golünü Dylan Saint-Louis attı. Deplasmandaki maçı da Fenebahçe Serdar’ın penaltı golleriyle 2-0 kazandı. Süper Lig’de Fenerbahçe karşısında galibiyet alamayan Bordo-Beyazlılar rakibi karşısındaki şansızlığını bu akşam kırmak istiyor.
HATAYSPOR’UN MUHTEMEL 11’İ
Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel’in, Girersun maçında kötü oynayan Saba ve Ruben’i kızağa çekmesi, cezası biten Mehdi ile sakatlığını tamamen atlatan Kevin Soni’ye ilk 11’de şans vermesi bekleniyor. İleri uçta Bertuğ ve Ze Luis arasında kararsız kalan genç çalıştırıcının kimi tercih edeceği merak ediliyor. Bordo-Beyazlıların Fenerbahçe maçına Erce Kardeşler, Kamil Ahmet Çörekçi, Ognjen Vranjes, Burak Öksüz, Samuel Adekugbe, Onur Ergün, Mehdi Boudjemaa, Rayane Aabid, Kevin Soni, Ayoub El Kaabi ve Ze Luis ilk 11’iyle başlaması bekleniyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu