GÜNEY KORE’NİN TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ JEONG KONTEYNER KENTTE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Güney Kore’nin Türkiye Büyükelçisi Yeondoo Jeong ve Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC), Hatay’da çalışmalarını genişleterek destek ağlarını büyütüyor.

6 Şubat depremlerinin en büyük hasarı verdiği Hatay’da bir dizi ziyaret gerçekleştiren Büyükelçi Yeondoo Jeong’a, Türk Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Ömer Solğun, Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Alihan Döner, Türkiye Kamu-Sen Kadın Kolları Başkanı Leyla Polat eşlik etti. Türkiye-Kore Dostluk Konteyner Kentine giderek, depremzedelerle bir araya gelen heyet, yaptıkları bireysel görüşmelerle depremzedelere psikososyal destek ve bilgilendirmenin yanısıra, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle konteyner kentte yaşayan kadınlara çiçek takdim ederek günlerini kutladılar.

Aşağıoba İlkokulu Müdürü Başer Akkaya, İBC Serinyol Saha Koordinatörü İbrahim Şeker ve Save The Children saha sorumlusu Pınar Kaya’nın karşıladığı Büyükelçi Yeondoo Jeong ve beraberindeki heyet daha sonra konteyner kentte bulunan Aşağıoba İlkokulu sınıflarını ziyaret ettiler. Öğrencilerin şarkılarla karşıladığı heyet için öğretmenler tarafından mini bir konser verildi. İBC’nin destek verdiği dikiş nakış kursuna katılan kadınları da unutmayan Büyükelçi Jeong kursiyerlere hediyeler verirken, kendisine de el örgüsü çanta hediye edildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu