Geçmişten Günümüze Uzanan Lezzet: “ Tebbule “

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Dünya mutfakları arasında önemli bir yere sahip olan Hatay Mutfağına Lübnan’dan gelmiş ama yöremize ait nar ekşisi,zeytinyağı,bulgur, maydanoz ,ceviz ve diğer yöresel lezzetler ile bizden olmuş Tebbule (Arap Kısırı) muhteşem lezzeti ile damak çatlatıyor.Yöresel lezzetlerimize sahip çıkarak bunları şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlere en leziz biçimde sunan Unesco Hatay Gastronomi Evinin usta aşçıları tarafından yapılan Tebbule tadanlardan tam not aldı.

Kısa adı UNESCO olan “United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization” “Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu” tarafından ‘Dünyanın 26. Gastronomi Şehri” olarak ilan edilen Şehrimizde uzun yıllardır genelde 5 çaylarında ikram olarak sunulan Tebbule şimdilerde günün her öğünü tüketilebilen bir lezzet olarak çıkıyor karşımıza.

Hatay’ın yöresel lezzetlerini en leziz biçimde misafirlerine sunmak adına ekip arkadaşları ile birlikte var güçleri ile çalıştıklarını ifade eden Unesco Hatay Gastronomi Evi Müdiresi İpek Aslan yaptığı açıklamasında :   “ Tebbule bizimde severek tükettiğimiz bir lezzet.Lübnan’dan yıllar yıllar önce şehrimize gelmiş ve burada bizim yöresel ürünlerimiz ile harmanlanarak bize ait bir lezzet halini almış bu muhteşem kısır son günlerde bizim girişimlerimiz ile gündemde olmayı başardı. Tadanların ilk lokmalarında bu nasıl bir lezzet diye anında fikir beyan ettikleri Tebbule’yi en güzel biçimde sunmak adına biz elimizden gelenin fazlasını yapacağız.Tebbule’yi halen tatmayanlar varsa en kısa zamanda Unesco Hatay Gastronomi Evine kendilerini beklediğimizi söylemek istiyorum. Unesco Hatay Gastronomi Evi olarak günümüzde sık sık yapılabilen ve unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetlerimizi gelen konuklarımıza en leziz halleri ile sunmak adına çalışmalarımızda hız kesmiyoruz.Bizlere en büyük desteği veren Prof.Dr.Nazan Savaş hocam başta olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyor ,Yöresel lezzetlerimiz için herkesi Unesco Hatay Gastronomi Evine bekliyoruz.”dedi.

Tebbule lezzetini çok beğendiğini söyleyen Çevre Aktivisti Selda Asker ,Bu lezzeti çocuk yaşlardan bu yana bildiğini , Unesco Hatay Gastronomi Evinin yaptığı Tebbule ile geçmişe bir yolculuk yaptığının altını çizerek Tebbule’yi ve diğer yöresel ürünleri en leziz biçimde sunum yapan Unesco Hatay Gastronomi Evi çalışanlarına teşekkür etti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu