Gastro Antakya Kültür ve Gastronomi Festivali’nde eserlerini sanatseverlerle buluşturan Zeynep ve Naim Gülbol çifti, ahşap yakma sanatıyla gerçekleştirdikleri canlı performanslarla ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Özellikle eski Antakya’nın tarihi sokaklarını ve geçmişten günümüze uzanan izlerini yansıtan tablolar, görenleri duygulandırdı.
Hatay’ın köklü tarihini ve kültürel zenginliğini sanatın diliyle anlatan Zeynep ve Naim Gülbol, festival boyunca ahşap üzerine uyguladıkları yakma sanatıyla birbirinden özel eserlere imza attı. Ziyaretçilerin gözleri önünde şekillenen çalışmalar, hem el sanatlarının inceliğini hem de sanatçıların kente duyduğu bağlılığı ortaya koydu.

Antakya’nın hafızası tablolara yansıdı
Çiftin eserleri arasında yer alan Eski Antakya tabloları, festivalin en dikkat çeken çalışmalarından biri oldu. Tarihi sokakları, eski yapıların kendine özgü mimarisini ve kentin geçmişten taşıdığı izleri ahşap üzerine işleyen sanatçılar, Antakya’nın unutulmaya yüz tutan güzelliklerini yeniden hatırlattı.
Tabloları inceleyen ziyaretçiler, eski Antakya’nın sokaklarında yaşadıkları anıları yeniden hatırlarken, kentin geçmişine duyulan özlem de sanat eserleri aracılığıyla bir kez daha hissedildi.

“Eski Antakya’nın ruhunu gelecek nesillere taşımak istiyoruz”
Sanatçı Zeynep Gülbol, Eski Antakya’yı konu alan eserlerinin kendileri için özel bir anlam taşıdığını belirterek, “Antakya bizim için yalnızca yaşadığımız bir şehir değil; anılarımızı, geçmişimizi ve kültürümüzü içinde barındıran çok özel bir değer. Eski Antakya’nın sokaklarını ve tarihi dokusunu ahşap üzerine işleyerek bu güzellikleri yaşatmak istiyoruz. Tablolarımızı gören insanların kendi anılarına dönmesi, geçmişi hatırlaması ve duygulanması bizi çok mutlu ediyor. Amacımız, Antakya’nın hafızasını sanatımızla korumak ve bu mirası gelecek nesillere aktarmak” dedi.

Gülbol, Gastro Antakya Kültür ve Gastronomi Festivali gibi organizasyonların kentin kültürel değerlerini tanıtmak açısından önemli olduğunu vurgulayarak, sanatlarını daha geniş kitlelerle buluşturmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek Festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Sanatla geçmişe yolculuk
Zeynep ve Naim Gülbol çifti, festivalde sergiledikleri canlı performanslar ve özgün eserleriyle yalnızca bir el sanatını tanıtmakla kalmadı, aynı zamanda Antakya’nın geçmişine açılan bir pencere de sundu. Ahşap üzerine işlenen her çizgide kentin tarihini, her tabloda ise geçmişe duyulan özlemi yansıtan sanatçılar, ziyaretçilere sanatın birleştirici gücüyle nostaljik ve duygu dolu anlar yaşattı.














