Gaz Lambaları yıllar sonra yine revaçta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Geçmiş yılların vazgeçilmezlerinden olan gaz lambaları yıllar sonra yine revaçta.Geçmişe özlem duyanlar başta olmak üzere bir çok vatandaşımız tarafından ilgi görmeye başlayan gaz lambaları nostaljik olması ve uygun fiyatlı olması sebebi ile tercih ediliyor son günlerde.

Dünyanın aydınlatılmış ilk caddesi olan Kurtuluş caddesinin aydınlatılmasında ataları çalışan Antakya’nın son Fanusçusu Mustafa Gürler,Son dönemde işyerinde satışa sunduğu gaz lambası modelleri ile ilgi odağı oldu.

Gaz lambalarının gördüğü ilgiden memnun olduğunu ifade eden Mustafa Gürler yaptığı açıklamasında :” Aydınlatma konusunda bir döneme damgasını vuran gaz lambaları son dönemde yeniden gündeme geldi. Fiyatlarının uygun olmasının yanında  nostaljik bir ortam yaşamak isteyenlerin ilgi gösterdikleri gaz lambalarının birkaç çeşidini ve hatta gemici fenerini iş yerimde bulundurmaya başladım.Ortalama fiyatları  50 TL’den başlayan gaz lambalarının yakıtı da artık gaz yağı değil de Parafin kandil yakıtı ,sıvı renkli parafin gaz lambası yakıtı olarak kullanılmaktadır.Bu yakıt parlayıcı olmadığı gibi kokusuz,dumansız ve  is yapmaması ile de bilinmektedir.Yakıtı ile birlikte uygun fiyata alınabilen gaz lambası elektrik kesintilerinde uzun süre kullanılabilmektedir.Sadece elektrik kesintilerinde değil nostalji yaşamak istendiğinde veya şark köşelerinde de kullanılan bu ürünü satın alanların sayısı günden güne artmaktadır. Dolu bir depo sürekli yanması halinde  bir gün boyunca ışık verebiliyor. Gaz lambasının  mum ve fenere göre daha kullanışlı olduğu için tercih edildiğini söyleyebilirim.Tarihi Uzun Çarşı’da bulunan mütevazi işyerimize gaz lambası modellerimizi görmek isteyenleri bekliyoruz.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu