“ EŞİ DOĞUM YAPMAK ÜZERE OLAN BİR KİŞİYE BİLE SAYGILARI YOK.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Aynı zamanda kendisi de Hatay’lı olan Hürriyet Sağlık-Sen Dış İlişkiler ve Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Serdar KAHRAMAN Hatay’ın Reyhanlı İlçesinde Hürriyet Sağlık-Sen Reyhanlı İlçe Temsilcisi Mehmet İsmail ARSLAN’a uygulanan mobbinge çok sert ifadelerle karşı çıktı.

“ Doğum yapmak üzere olan bir annenin eşine en çok ihtiyacı olduğu bir anda Eşinin Kurumu tarafından zorla kuruma çağrılmasının insani yönden hiçbir izahı olamaz.”

Serdar KAHRAMAN yaşanan bu mobbing skandalına yönelik yaptığı açıklamasında şu ifadelere ter verdi.

“ Reyhanlı İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde yetkisi olmayan işlerin sorumlusu olarak görevlendirilen ismi lazım değil #Kadir ve onun sekreterliğini yapan #Esra adındaki şahıslar kim oluyor ve bu cesareti ve gücü kimden alıyorlar ki de #Ahmet isimli şahıs aracılığıyla telefon ettirerek bugün eşini doğum yapmak için hastaneye yatıran Reyhanlı İlçe temsilcimiz Mehmet İsmail ARSLAN’a Mobbing uygulanmıştır.

Reyhanlı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan beyin konuyla ilgili bilgisi olmasına rağmen bu kraldan çok kralcılar kimlere yaranmak için bu çabayı sarf ediyorlar. İlçe Sağlık Müdürü ile yapılan yazışmanın örneği elimizde mevcuttur.

Bugüne kadar tatilde olanlara bile onların yokluğunda izin yazdıran bu şahıslar eşini doğum için hastaneye yatıracağı bilgisini kuruma vermesine rağmen “izinli değilsin neden kuruma gelmedin” şeklinde ifadeler kullanarak eşi doğum yapmak üzere olan birini babalık izin dilekçesine imza attırmak için zorla kuruma çağıran bu insanlıktan nasibini almamış şahıslar derhal bu görevlerden alınmalı ve kadro unvanına uygun işlerine dönmelidir.

Yöneticilik Liyakat işidir, birilerini eğitim ve kadrosuna aykırı şekilde torpille yönetici yaparsanız işte bu şekilde kendisini de sizi de rezil eder. Bu şahısların geçmişte yaptıkları usulsüzlükler ve yolsuzluklar da hala unutulmuş değil. Zamanı gelince bu kişilerin tüm kirli işleri de tek tek ortaya dökülecek ve ayrı ayrı kanun ve kamuoyu önünde hesabını verecekler.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü bu kişileri bugün itibariyle görevden almadığı takdirde bu insanlık dışı muameleye ortak olmuş demektir. Sayın Hatay İl Müdürü Sayın Dr. Tunga BARÇIN, lütfen gereğini yapınız.

Sayın Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA, deprem bölgesinde eşinin doğumu için bile izin almakta sorun yaşayan sağlık çalışanları var. Hamilelik sürecini ağır deprem psikolojisi altında geçiren bir anneye ve onun yanında olması gereken eşine yapılan bu muameleyi siz reva görüyor musunuz? Haberiniz olsun istedim. Belki ilginizi çeker de sorumsuz sorumlular hakkında gereğini yaparsınız.

Hürriyet Sağlık-Sen temsilcimiz sözde yetkili sendikaya üye olmadığı için bu muameleyi görmektedir. Hürriyet Sağlık-Sen olarak bu olayın her türlü takipçisi olacağız. Anayasal çerçevede ne gerekiyorsa yapacağız. Hatay Valimiz Sayın Mustafa MASATLI ‘dan ivedi bir şekilde soruşturma açılmasını ve bu kişilerin kadrolarına uygun olmayan sorumlu olarak atandıkları işlerden el çektirilip asli görevlerine iadelerini talep ediyoruz.

Yetkili sendikanın bu kişiler üzerinden yaptığı zulüm son bulana dek mücadelemiz sürecek. Mobbingle Mücadele bizim kırmızıçizgimizdir. Geçmişte de örneklerini yaşadığımız şekilde çok iyi biliyoruz ki sarı sendika bir de çıkıp utanmadan bu kişileri savunmaya devam edecektir tabi. Çünkü bugüne kadar yaptıkları tek şey yanlışları savunmak ve haksızlık yapanlara sahip çıkmak oldu. Sonu nereye ve kime varırsa varsın bu kişiler o görevlerden el çektirilene kadar ve mobbing denen insanlık suçu son bulana dek biz mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. “

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu