En İyi Narkotik Polisi Anne!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Narkorehberler tarafından aralarında Altınözü Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi’nin de olduğu çok sayıda bölgede Uyuma ve En İyi Narkotik Polisi Anne projeleri tanıtıldı. Çalışma kapsamında Altınözü Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezinde bulunanlara, Hatay Meslek Edindirme Merkezi, Ateş Özel Güvenlik Şirketi, Reyhanlı Halk Eğitim Merkezi ile Nedime Keser Halk Eğitim Merkezindeki kursiyerlere, Antakya ve Defne’de bulunan Hacı Nurlu Anadolu Lisesi, Hayrettin Özkan Ortaokulu, Nizamettin Özkan İlkokulu, Kavalcık İlköğretim Okulu, Abdi İpekçi Ortaokulundaki veli ve öğretmenlere, Devlet Su İşleri Müdürlüğünde çalışan personellere Uyuma ve En İyi Narkotik Polisi Anne projeleri tanıtımı gerçekleştirildi.

Öte yandan Defne, Narlıca ve Akarca uygulama noktalarında Narko Nokta kapsamında gerçekleştirilen 5 faaliyette bin 545 vatandaşa broşür dağıtıldı.

UYUŞTURUCUYLA KARARLI MÜCADELE SÜRECEK

En İyi Narkotik Polisi Anne projesi kapsamında uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları yürütülüyor. 2020 yılında yürürlüğe giren “En İyi Narkotik Polisi; Anne” projesinin amacı bir taraftan uyuşturucu kullanılmasını önlemek, bir taraftan da uyuşturucuyla mücadelede güvenlik kuvvetlerine yardımcı olunması için farkındalık yaratmak. Bu projeyle birlikte anne olan ve anne olmaya aday kadınlara uyuşturucu madde kullanmaya başlayan bireyi tanıtabilmek, bu sayede uyuşturucu madde kullanmaya başlayan bireylerin ilk safhada tespit edilmesi sağlayarak bağımlı olmaktan kurtarmak amaçlanıyor.

Hatay Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde benzer etkinliklerle farkındalık oluşturmaya devam edeceklerini ifade etti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu