DEPREMZEDELERİMİZE BİR AN ÖNCE YARDIM ELİNİN  UZATILMASI GEREKİYOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

BAŞKAN ERYILMAZ “ SUTAŞI MAHALLESİ’NDE ÇADIRLARDA YAŞAM MÜCADELESİ VEREN DEPREMZEDELERİMİZE BİR AN ÖNCE YARDIM ELİNİN  UZATILMASI GEREKİYOR “

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, depremzede vatandaşların sesi olmaya devam ediyor.Birlikte yönetme anlayışı ile mahalle mahalle gezerek vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Başkan Eryılmaz, depremin üstünden 10 ay geçmesine rağmen Sutaşı Mahallesinde çadırlarda yaşayan vatandaşların soğuk kış aylarında yaşadıkları içler acısı durumu bir kez daha yüksek sesle dile getirdi.

Çadırlarda yaşayan dram ile ilgili bütün yetkilere seslenen Başkan Eryılmaz yaptığı açıklamada; “ Buradan bütün yetkilere seslenmek istiyorum. 6 Şubat depreminin en fazla yıkıma yol açtığı, en fazla can kaybının yaşanmadığı Sutaşı Mahallesinde, çadırların arasındayız. Gördüğüm manzara karşısında gerçekten ürperdim.

Sayın Bakan 5 ay önce hiç kimse çadıra kalmayacak diye bir açıklamada bulundu. Buyrun gelin görün, Sutaşı Mahallesinde kaç vatandaşımıza çadırda kalıyor, kaç vatandaşımız konteyner kentte kalıyor görsünler.

Burdan bütün yetkilere sesleniyorum;  kışın ortasındayız, çocuklar çadırda ders çalışmaya çalışıyor, altı yedi kişi bir çadırda kalıyor, bu vatandaşlara yardım elinin uzatılması lazım.

Depremin üzerinden 10 ay geçti. Kalıcı konutları anladık yapılamıyor, bari vatandaşlarımızın kışın çocukları ile birlikte başını koyabilecekleri konteyner gönderin. Bizim yurtdışından aldığımız konteynerler var, bunlar çok yetersiz. Tabi ihtiyacı olan vatandaşlarımıza dağıtacağız. Ancak buradan yetkililere sesleniyorum. Depremzedeler unutuldu. Depremzedelerimiz kışın ortasında, çocukları ile beraber bu soğukta yağmurun altında bir yaşam mücadelesi veriyor.

Mutlaka ama mutlaka Sutaşı ve Kuşalanı Mahallesi gibi depremin çok fazla vurduğu Mahallerimizde yaşanan bu drama, bu sıkıntılara bir an önce bir çözüm üretilmesi gerekiyor.

Ben buradan vatandaşlarımızın sesi olmak zorundayım. Vatandaşlarımızın yanındayız, belediyenin bütün imkanlarıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımızın yanında yer almaya çalışacağız.

Burada yıkımın boyutu çok fazla, sıkıntı çok büyük, dolayısıyla devletimizin elini mutlaka ama mutlaka uzatmasını bekliyoruz.

Burada mahallenin neredeyse tamamı çadırlarda kalıyor. Ama yetkililere baktığınız zaman sanki hiç kimse çadırlarda kalmıyor, depremzedelerimizin bütün sorunları çözülmüş gibi algı yaratılmaya çalışıyorlar. Bir de gelip depremin en fazla vurduğu, depremden en fazla can kaybının yaşandığı bu yerlerin de görünmesi gerekiyor.

Burada içler acısı bir durum, vatandaşlarımız, depremzedelerimiz maalesef unutulmuş durumda. Burada büyük bir dram yaşanıyor. Esas yardım elinin uzatılması gereken vatandaşlarımız burda yaşıyor.

Yetkililerimizin buna duyarsız kalmamaları gerekiyor. Biz bu ihtiyaçları yazılı olarak yetkililere ileteceğiz. Basın yoluyla, Sosyal medya üzerinden de bütün Türkiye’ye buradan sesimizi bir kez daha duyurmak istiyorum. İçler acısı bir durum var. Sanki sorunların hepsi çözülmüş, hiçbir sıkıntı kalmamış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor, durum çok vahim “ ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu