BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ:“ÖNCE YETİM YAVRULARIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİZ”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay ve Adıyaman’da çocuk evlerinin temellerini attı. Yetim çocukların gözyaşlarını sileceklerini ifade eden Bakan Özhaseki, “Kahramanmaraş’ta da, Malatya’da da aynı şekilde çocuk evlerimizi birlikte yapıp önce o yetim yavrularımızın yüzünü güldüreceğiz. Onların yüzü gülmelidir” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, Türk Havacılık Uzay Sanayi (TUSAŞ) ve Elini Uzat Derneği iş birliğiyle yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamındaki, Hatay Serinyol Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi Temel Atma Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Bakan Özhaseki, son yaşanan 6 Şubat depreminin bin yıllık Anadolu medeniyetinde yaşanan en büyük felaket olduğunu hatırlattı. Depremde 18 ilin doğrudan veya dolaylı olarak etkilediğini, 14 milyon insanın bundan zarar gördüğünü hatırlatan Bakan Özhaseki, “Yıkılan yıkılacak olan konutlarımızın sayısı 680 bin civarında. 170 bin kadar da iş yerimiz, depomuz veya ahırlarımız da hasar gördüğü için yenilenecek” dedi.

“KONUTLARI 1-2 AY SONRA TESLİM EDECEĞİZ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanlığı olarak 200 binden fazla konutun inşaatına başladıklarını belirten Bakan Özhaseki, “Toplu konutların hepsinin inşaatına, depremden 1 ay kadar sonra zemin etütleri yapılarak, bütün sitatik hesapları çözülerek en güvenli ve önemli bir şekilde başlandı. 1-2 ay sonra da bunları vermeye başlayacağız.” diye konuştu. Deprem bölgesinin ihya ve inşası için başlattıkları ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine de en çok müracaatın Hatay bölgesinden yapıldığını ifade eden Bakan Özhaseki, “90 binden fazla kardeşimiz burada bizlere müracaat ettiler. Aynı zamanda 15 bin civarında da iş yeri sahibinin bize müracaatı var. Biz bunları desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI EN KISA SÜREDE TBMM’DEN GEÇECEK”

Kentsel Dönüşüm Yasası konusuna da değinen Bakan Özhaseki, “Bugün yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne inmek üzere. Orada da kentsel dönüşümü kolaylaştıran birtakım formülleri ortaya koyduğumuz gibi, şimdiye kadar yaptığımız kentsel dönüşüm projelerine engel olan ne varsa onu aşacağımız kuralları da getiriyoruz. İnşallah kısa sürede Meclis’ten geçiririz” şeklinde konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN DEĞİŞMEYEN GÜNDEMİ DEPREM”

Depremin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın değişmeyen gündemi olduğunu belirten Bakan Özhaseki, “Her oturduğumuzda, ‘evler ne alemde? Yapılıyor mu? Durum ne? Hepsinin yaralarını ne zaman sararız?’ Bir de bana durmadan takılıyor; ‘sen eski Belediye Başkanı değil misin, Kayserili değil misin? Hızlıca bu işleri yapman lazım’ diye. Evet, biz de emin olun gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ekibimiz de buradalar. Herkes şahittir; ne pazar var, ne cumartesi var, tatil dinlemeden işlerimizi yapmaya gayret ediyoruz.” diye konuştu.

ANLAMLI GÜNDE ANLAMLI TEMEL

Bakan Mehmet Özhaseki, bugünün Dünya Kız Çocukları Günü olduğunu hatırlatarak, anlamlı bir günde temel attıklarını dile getirdi. Bakan Özhaseki, “Kız çocukları deyince akan sular da duruyor. Elbette bu evlerimizi yapacağız. En zayıf gördüğümüz kız çocuklarımızı en güzel yerlerde evlerini yapıp barındıracağız. Bundan sonra burada yapılacak konutlarda yaşayacak olan yavrularımızın babaları herhalde Recep Tayyip Erdoğan, anneleri Emine Erdoğan Hanımefendi olacak. Ablaları da Mahinur Özdemir Göktaş Hanım olacak. İnşallah onların gözlerinin yaşlarını sileceğiz. Bugün sadece burada Hatay’ın temelini atmıyoruz. Adıyaman’daki çocuk evlerimizin de atıyoruz. Yolda gelirken ben değerli Bakanıma da söz verdim. Kahramanmaraş’ta da, Malatya’da da aynı şekilde bu güzellik içerisinde, evlerimizi birlikte yapıp önce o yetim yavrularımızın yüzünü güldüreceğiz. Onların yüzü gülmelidir.” dedi.

“HATAY ESKİ HALİNE GELECEK”

Bakan Mehmet Özhaseki Hataylılara da seslenerek, “Sizler için uğraşıyoruz. Elimizdeki imkân neyse, gücümüz neye yetiyorsa, devletin imkanlarını sonuna kadar sizler için kullanıyoruz. Kullanmaya da devam edeceğiz. Allah izin verirse, köylerimizdeki çelik evleri birkaç ay içerisinde bitireceğiz. Köylerimizde yıkılan evlerimizi çelikten yapacağız. 6-8 ay içerisinde binlerce köy evimizi yapacağız. Üniversitemizin binalarıyla ilgili, Dünya Bankası’yla da anlaşmışlar. Projelerini güçlendirme adına da bizim Bakanlığımız yeniden işe başlayıp, elden geçirip eski haline getirecek. Bir taraftan biz şehir merkezinde işe başladık. Biraz önce de sayın valim, eski stadyum yerini söyledi. 700’den fazla konutla orada başlayacağız. İnşallah iki üç sene içerisinde burada yine yüzler gülecek. Hatay eski haline gelecek, o canlılığına kavuşacak.” şeklinde konuştu.

VİLLA ÇOCUK EVLERİ SİTESİ

Hatay Antakya Serinyol Mahallesi’nde “Hatay Çocuk Koruma, Müdahale, Değerlendirme Hizmet Binası ve Çocuk Evleri Sitesi” projesini hayata geçireceklerini kaydeden Bakan Özhaseki, “Bu anlamda her birinde 10 kız çocuğumuz kalacak şekilde 5 villa, her birinde 6 çocuğumuz kalacak şekilde 5 ÇOKİM (Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimi) projesiyle 80 kişilik bir kompleksin temellerini atıyoruz. Projemiz 12 bin metrekare arazide, 4 bin metrekare kapalı alana, 2 bin metrekare açık spor alanına sahip olacak” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın da katıldığı törendeki konuşmaların ardından Bakan Mehmet Özhaseki ve davetliler, TUSAŞ Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi’nin temeli için dualarla butona basarken aynı anda Adıyaman Çocuk Evleri Sitesi’nin temel atma töreni de canlı bağlantıyla gerçekleştirildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu