Ayrılmaz İkili “ Kerebiç&Köpük”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Birbirini tamamlayan lezzetler olarak bilinen Kerebiç ve köpük ikilisi Hatay’ın meşhur lezzeti olarak biliniyor.Tarihi uzun çarşıda yıllardır en leziz kerebiç ve köpüğü yapan meşhur tatlıcısı Sadık Fansa Kerebiçi köpüksüz, köpüğü kerebiçsiz düşünemeyenlerin adresi olarak çıkıyor karşımıza.

Köpüğün tarihinin 250 yılı  aşkın süre öncesine dayandığını belirten Sadık Fansa: “Ben bu mesleği eniştemden öğrendim. Eniştem babasından babası ise dedesinden öğrenmiş. Anlayacağınız çöven otu köklerinden yaptığımız köpük bizlere atalarımızdan miras bir lezzettir. Eskiden insanlar sadece bizlerden köpük almaya gelirdi. Antakyada evlerin çoğunda kerebiç yapılır köpüğü bizden alınırdı. Ancak son 11 yıldır kerebiç satışı da yapıyoruz ve meşhur ikiliyi beraber alıyorlar.”diye aktardı.

Kerebiç ve köpüğün birbirini tamamladığının altını çizen Fansa, kerebiçin daha çok kışın tercih edildiğini  aktardı: “Kerebiç yazın daha az kışın daha çok tüketilen bir tatlıdır. Köpük zahmetli bir tatlıdır. 3 saat ateşin karşısından ayrılmadan ortaya çıkan bir lezzettir. Köpüğü kendim yapıyorum kerebiçi ise işin ustası olan hanımım yapıyor.” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu