Avukatlar, CMK ve asgari ücret tarifesine zam istiyor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Barosu, 2022-2023 Adli Yılı Açılışını Antakya Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle gerçekleştirdi. Tören,  Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Tacettin Pınar, Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Akman ve Hatay Barosu Başkanı Hüseyin Cihat Açıkalın’ın anıta çelenk sunması ile başladı. Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende bir açıklama yapan Hatay Barosu Başkanı Hüseyin Cihat Açıkalın, meslektaşlarının sorunlarının artarak devam ettiğini belirtti.

BİZ BUNU HİÇBİR MANTIKLA İZAH EDEMİYORUZ

Avukatların CMK ve asgari ücret tarifesine zam yapılmadığını hatırlatan Açıkalın, “2022-2023 adli yılı başlangıcında bizde isterdik ki problemlerimizin çözüldüğü, yargının, adaletin, Avukatlar nazarında da eşit gerçekleştirdiği bir adli yıl olsun. Daha dün elektriğe, doğalgaza yapılan zamlar ortaya dökülürken iki yıldır Avukatların CMK ve asgari ücret tarifesine zam yapılmadı. Biz bunu hiçbir mantıkla izah edemiyoruz. Dolayısı ile Ağustos ayı başında Barolar Birliğinin öncülüğünde başlayan Adalet Bakanlığı ile sürdürülen görüşmeler bugüne kadar olumlu bir noktaya varamadı”  diye konuştu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu