Altınözü’nde 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Millet olarak övünç kaynağımız olan kahraman gazilerimizi onurlandırmak ve onlara minnet duygularımızı ifade edebilmek adına kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, Altınözü Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi.

Törene Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Askeri Erkan, Altınözü İlçe Emniyet Amiri Ali Yılmaz, gaziler, gazi yakınları, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtına sunulan çelenk koyma törenin ardından saygı duruşu ve akabinde okunan istiklal marşı ile başlayan anma töreni, gaziler günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltı programı ile devam etti.

BU BİZİM TARİHİ BİR SORUMLULUĞUMUZDUR

Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından Türk milleti adına bu büyük zaferin anısına TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı ve mareşallik rütbesini tevcih edildiğini kaydeden Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, “Sakarya Meydan Muharebesinin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik ve Mareşallik unvanı verildi. Bugünü Gaziler Günü olarak gururla, kıvançla kutluyoruz. Tabi milletimiz binlerce yıllık tarihe, geçmişe, geleneğe sahiptir. Bu geleneğin en önemli mertebeleri de şehitlik ve gazilik mertebeleridir. Bu mertebeler çok önemli çünkü vatan bizim için kutsaldır. Devlet bizim için kutsaldır. Canımız pahasına onu savunuyoruz. Gazilerimize çok büyük önem veriyoruz. Çünkü bu bizim tarihi bir sorumluluğumuzdur. Gazilerimizin bütün sıkıntılarında, sorunlarında devlet olarak imkânlarımız ölçüsünde her zaman yanlarındayız. Bu duygularla gaziler gününüzü tekrar kutluyorum. Bu vatanda emeği olan tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan kahraman gazilerimize sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum. Kendilerine en kalbi şükranlarımızı sunuyorum. ”dedi.

GAZİ, VATAN SEVGİSİNİN SEMBOLÜDÜR

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, gazileri tek tek selamlayarak başladığı konuşmasında, “Üzerinde yaşadığımız toprakların bizler için vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıklarının eseridir. Tarihin her döneminde hür yaşamayı bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Bugün bizler için önemli bir gün. Gazilik şereftir ve bu şerefi hep birlikte yaşıyoruz.  Gazi; vatan sevgisinin sembolüdür. Gazi toprağı, vatan insanı toplum yapan değerdir. Bu vatana bu millete bayrak, ezan için canlarını veren şehitlerimizi öncelikle rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu vatanı korumak kolay değil ancak sizin gibi yürekli insanlar bizim gibi el ele vermiş ve ülkesini seven insanlar olduğu sürece inşallah bu vatan ilelebet yaşayacaktır. Tekrar bu gününüzü tebrik ediyorum” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu