Altınözü beyaza büründü

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Belen ve Hassa gibi ilçelerde hayatı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı Altınözü’nde kartpostal resimlerini aratmayan manzaralara sahne oldu. Yollarda yapılan kar küreme çalışmalarıyla birlikte ulaşımda ciddi bir aksaklık yaşanmadı

Gece saatlerinde başlayan kar yağışı Altınözü’nü beyaza bürüdü. Rakımı yüksek ilçelerde hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı, Altınözü’nde ciddi bir soruna yol açmadı. İlçe genelinde yol açma çalışmaları hızlı bir şekilde gerçekleştirildi. Hatay genelinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış gece saatlerinde kara çevrildi. Hatay’ın çok sayıda ilçesi beyaza büründü. Olumsuz hava koşulları nedeniyle 19 Ocak’ta Hatay genelindeki tüm okullar tatil edildi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, ilimizde devam eden kuvvetli yağışlar dolayısıyla 19 Ocak Çarşamba günü Hatay genelinde eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verildiğini hamile ve engelli kamu kurumu personellerinin de idari izinli sayıldığını duyurdu.

BELEN VE HASSA’DA YOLLAR KAPANDI

Özellikle Belen ve Hassa’da etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle kapanan Antakya- İskenderun kara yolu ekiplerin çalışmasıyla ulaşıma açıldı. Belen ile Topboğazı mevkisi arasındaki yol ulaşıma kapandı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu güzergah yapılan çalışmalarla birlikte yeniden trafiğe açıldı.

Kent merkezinde de beyaz örtü oluşturan kar yağışı Antakya, Kırıkhan, Hassa ve Altınözü ilçelerinde kısmi aksamalara neden oldu.

OCAK AYI SONUNA KADAR KAR İHTİMALİ VAR

Soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisi altında olan Hatay’da önümüzdeki hafta sonunun yanı sıra hafta içi de kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından paylaşılan tahminlere göre Hatay’da, 22 Ocak Cumartesi gününden itibaren Ocak ayı sonuna kadar aralıklarla özellikle yüksek kesimlerde kar yağışının yeniden etkili olması beklendiği ifade edildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu