57.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NDA ESKİ MİLLİ BİSİKLETÇİLER DE PODYUMA ÇIKTI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

50 YIL ÖNCESİNİ YAŞADILAR

57.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda 50 yıl öncesine gidildi ve dönemin TUR kazanan eski sporcuları da unutulmadı. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’nun daveti ile TUR’a gelen bisikletçileri büyük bir sürpriz bekliyordu. Yapılan anonsla beklemedikleri bir anda podyuma çıkan ünlü pedallar anılarını tazeleyip o günleri anlattılar

İŞTE O EFSANELER

Cumhurbaşkanlığı Turu’nu 1974 yılında kazanan Seyit Kırmızı, “O dönemlerde şartlar çok zordu. Malzeme ve mekanik aksamı bulmakta epey güçlük çekiyorduk. Şimdiki sporcular çok şanslı. Artık onların da kendisini gösterme zamanı geldi” dedi.

“BAŞKAN MÜFTÜOĞLU”NA TEŞEKKÜR EDERİZ”

1976 yılında Akdeniz Bisiklet Turu’nu kazanan Ferhun Öğünç görüşlerini şöyle ifade etti.

“Yeniden arkadaşlarımı görmekten çok sevinçliyim. Yıllar sonrasına gittik. Başkan Emin Müftüoğlu’na yeniden bizi buluşturduğu için teşekkür ediyoruz”

NE MUTLU BİZE

1970’lerde uluslararası tur koşan ve etap kazananlardan Halim Aytıç, Mehmet Göğüş, Nurettin Kirpiksiz, Ömer Ali Erikçi ve Nazım Yaşa da bu mutlu günde bir araya gelmenin sevincini yaşadıklarını ifade ettiler.

MÜFTÜOĞLU, “ONLARIN YERİ BAŞIMIZIN ÜSTÜ”

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da anı fotoğrafı çekildikten sonra duygu yüklü anlar yaşadığını belirterek, Onların yeri başımızın üstü” diyerek eski sporcularla buluşmaya devam edeceklerini söyledi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu