ANTAKYA KÜRSÜSÜNE DİYAKON PAVLUS ORDULUOĞLU ATANDI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Dünyanın ve özellikle Ortodoks Hıristiyanlar tarafından önde gelen Antakya Kürsüsüne yapılan atama ile ilgili tören, 2 Ekim pazar günü saat 08.30’da Suriye’nin başkenti Şam’da yapılacak.

Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada; geçtiğimiz aylarda Antakya Kürsüsü’nün Baş Diyakonu olarak ataması yapılan Diyakon Pavlus Orduluoğlu’nun “Pederlik Ataması” ise 2 Ekim 2022 Pazar günü gerçekleştirileceği ve atama ayininin, merkezi Şam’da bulunan Antakya Rum Ortodoks Patrikhanesi/Meryemiyye Kilisesi’nde yapılacağı duyuruldu.

Açıklamada; “Değerli Cemaat Üyelerimiz. Saygıdeğer Antakya ve Tüm Doğu Rum Ortodoks Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ve eli ile Kilisemizin Diyakonu Pavlus Orduluoğlu’nun Pederlik ataması, 2 Ekim Pazar günü saat 08.30’da Şam’da merkezi bulunan Antakya Rum Ortodoks Patrikhanesi Merkezi Meryemiyye Kilisesinde yapılacaktır. Kutsal Ayin, Patrikhanemizin ve Kilisemizin Facebook sayfasından yayınlanacaktır. Kilisemize atanacak olan yeni Pederimize, Rabbimizden sağlıklı uzun bir ömür ve hayırlı hizmetler vermesini cemaatimiz adına temenni ederiz” ifadelerine yer verildi.

Diyakon Pavlus Orduluoğlu; Meryem Ana’nın Ebedi Hayata İntikalinin anıldığı 15 Ağustos tarihinde Şam’da bulunan Patrikhane Kilisesinde yapılan Bayram Ayininde, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Rum Ortodoks Patriği 10. Yuhanna’nın eli aracılığı ile Antakya Kürsüsü’nün Baş Diyokonu olarak onurlandırılmıştı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu