Zeytin Müzesini  85 Bin Kişi Ziyaret Etti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Zeytin sezonunun start aldığı şu günlerde yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Tokaçlı Zeytin Mengene Müzesini bugüne kadar 85 bin kişi ziyaret etti. 15 milyon zeytin ağacı ile bölgemiz Zeytin ve Zeytinyağı ekonomisine ciddi bir katkı sağlayan Altınözü Tokaçlı mahallesinde bir zamanlar oldukça zor imkanlar ile elde edilen zeytinyağı üretimini gözler önüne seren müze ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Bölgenin ilk zeytin müzesi olmasının yanında ziyarete açıldığı günden itibaren oldukça yoğun bir ziyaretçi kitlesini ağırlayan son dönem de  Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda sosyal mesafe kurallarına uygun bir biçimde ziyaretçilerini ağırlayan Tokaçlı Zeytin Mengene Müzesini bizde ziyaret ettik.

Güleryüzü ile bizleri karşılayan müze sorumlusu Janet Çilingir şuana kadar 85 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını söyleyerek başladığı açıklamasında :” Tokaçlı mahallemizde 300 yıllık  bir geçmişi olan mengenemiz 2017 yılında Altınözü Kaymakamlığı koordinasyonunda, Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Altınözü Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Sıtkı Durmuş Debboğlu Cami Vakfı tarafından  restore edilerek bugünkü halini alarak Tokaçlı Zeytin Mengene Müzesi adını almıştır. Müze sorumlusu olarak gelen misafirlerimize  geçmiş yıllardaki zeytinyağının üretimi hakkında bilgiler veriyor ,Eski dönemde kullanılan makineleri anlatıyor, Zeytine Dair her şey odasını dolaştırarak sinevizyon odamızda konu ile ilgili videolar izletiyoruz.Müzemizde sergilenen eski aletler ve bunların çalışma şekilleri ziyaretçilerimizin büyük ilgisini çekmektedir. Şuana kadar 85 bin ziyaretçiyi ağırladığımız müzemizde hedefimiz çok daha fazla ziyaretçi ağırlamaktır. Görsel ve yazılı olarak zeytin ağacı, zeytin ve zeytinyağı ile ilgili geçmişten bugüne dair bilgileri de sunduğumuz müzemizi yakından görmek isteyen herkesi Altınözü Tokaçlı’ya bekliyoruz.”dedi.

Müzeyi dolaşırken adeta zamanda yolculuk yaptıklarını söyleyen Gökben  Güden,Bir zamanlar nasıl zor şartlarda zeytinyağı elde edildiğini gördükleri Tokaçlı Zeytin Mengene Müzesini herkesin görmesi gerektiğini vurgulayarak müzenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Müzeyi çok beğendiklerini ifade eden Aylin Rüstem;Zeytinin hikayesini anlatan bu tarihi yapının Altınözü turizmine katkı sağladığının altını çizerek 300 yıllık bir geçmişe sahip olan mengeneyi müze haline getiren herkese teşekkür etti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu