Yeşildal: Az konuşup çok iş yapacağız!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün katılım gösterdiği kongrede konuşan AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, “Az konuşup, çok iş yapacağız” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da kongreye video konferans yöntemiyle katılarak Hatay’ı selamladı

AK Parti Hatay 7. Olağan İl Kongresi, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün katılımıyla Antakya Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongre, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal kongrede yaptığı konuşmada, zorlu bir süreçte görev yapan önceki il başkanı Mehmet Yeloğlu’na teşekkür etti. Yeşildal, “Cumhurbaşkanımız, genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde milletimizin geleceği için, mazlum toplumların umudu olmaya devam etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bizim milletimize yapacak çok hizmetimiz var. Hatay’ın kalkınması için, daha ileriye gitmesi için yaptığımız yatırımlar ortada. Cumhur İttifakı olarak hep birlikte Hatay’ı kalkındırmaya devam edeceğiz. Az konuşup çok iş yapacağız. Pandemi sürecinin gereklerine de uyarak aziz milletimizle iç içe olacağız” sözlerini kullandı.

Yeşildal’ın ardından kürsüye AK Parti Hatay Milletvekilleri Sabahat Özgürsoy Çelik, Hüseyin Şanverdi, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel ve Hacı Bayram Türkoğlu, AK Parti’yi el birliğiyle daha da ileriye taşıyacaklarını ve hedeflerine emin adımlarla yürüyeceklerini ifade ettiler. Hatay’a en iyi şekilde hizmet etmek için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden vekiller, kongrenin Hatay’a ve Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulundular.

BAKAN GÜL: AK PARTİ GECE GÜNDÜZ HALK İÇİN ÇALIŞANLARIN PARTİSİDİR

Vekillerin ardından kürsü gelen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül konuşmasına Hatay’ın tüm ilçelerini selamlayarak başladı. Hatay’ın birlik ve beraberlik ruhuyla huzur içinde yaşadığına dikkat çeken Bakan Gül, “AK Parti gece gündüz halk için çalışanların partisidir. Bizler, Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyen, darbelere vesayet odaklarına karşısı dik duran Recep Tayyip Erdoğan’ın dava arkadaşlarıyız. Kongre yenilenme ve tazelenme sürecidir. Hatay’a bakan, farklılıklarla beraber bir arada yaşamanın zenginliğini, Anadolu’nun ilk camisini görür. Aynı sofrada kaşık sallayan, aynı künefeyi kardeşçe bir arada paylaşan birlik ve beraberliği görür. Huzurumuzu ve kardeşliğimizi kimse bozamaz. Buna fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Terörle mücadelemizi son terörist etkisiz hale gelinceye kadar sürdüreceğiz. Sıra dağlar gibi birbirimize, milletimize sırtımızı dayayacağız.  Terörle mücadele aynı zamanda bir insan hakkı mücadelesidir. Biz daha güçlü demokrasi dediğimizde daha güçlü bir ekonomi dediğimizde en çok terör örgütleri rahatsız oluyor” sözlerini kullandı.

TERÖR KORİDORU HATAY’IMIZI TEHDİT ETMESİN DİYE ASKERİ OPERASYONLAR YAPTIK

Hainlerin Gara’daki katliamını hatırlatan Bakan Gül, bir kez daha terörü lanetledi, şehitlerimizi andı. Bakan Gül, “Bağımsız Türk yargısının kararlarını her fırsatta hedef alan Avrupa, teröristlerin katliamlarını görmezden gelmeye devam ediyor. Onlar eski Türkiye’yle yeni Türkiye’yi karıştırıyorlar. Türkiye artık oyun kuran, plan yapan lider bir ülke olmuştur” dedi.

Sınır ötesinde yapılan operasyonları hatırlatan Bakan Gül, “Terör koridoru Hatay’ımızı tehdit etmesin diye askeri operasyonlar yaptık. Büyük başarılar elde ettik” dedi. Bakan Gül, “Bizim siyasetimizin temel amacı milletimize hizmet etmektir. AK Parti milletin kendisidir, özüdür. Daha yapacak çok işimiz var. Makamlar gelir geçer, asıl olan teşkilattır” değerlendirmesinde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÜLKEMİZİ HAYAL BİLE EDİLEMEYECEK BİR NOKTAYA GETİRDİK

Daha sonra Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yöntemiyle kongreye bağlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti’yi kurduğumuzda makamlara değil hizmete talip olmuştuk. Bugüne kadar aziz milletimize hizmetkar olmaktan başka hiçbir amacımız olmadı. Kimseyi dışlamadan, kalpleri kazana kazana bugünlere geldik. Bu süreçte egolarına, kibirlerine yenik düşenler oldu. Hiçbirine eyvallah etmedik. Engelleri aşa aşa tuzakları boza boza, birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak yolumuza devam ettik. 2021 Türkiye ise 2001’in Türkiye’si arasında dağlar kadar fark var. Eski Türkiye’de kavga, kaos vardı. Bugünün Türkiye’si barışın, huzurun, kalkınmanın, refahın ülkesidir.

Hayatın her alanında ülkemizi hayal bile edilemeyecek bir noktaya getirdik. Milletimizin birliğine kast eden alçaklara karşı mücadelemiz sürecek. 81 ilimizin tamamına ayı nitelikte hizmet götürdük. Ankara’daki İstanbul’daki vatandaşlarımız hangi hizmetlere sahipse, Hataylı kardeşlerimizde aynı imkanlara sahip” sözlerini kullandı. Yapılan seçimin ardından göreve resmen başlayan Yeşildal, tebrikleri kabul etti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu