Yarın Boğaz’da Yelken Şöleni Başlıyor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Miles&Smiles katkıları Moda Deniz Kulübü Kabotaj 25. Yıl Kupası Yat ve SportsBoat Yarışı 2 Temmuz Cumartesi – Saat 12.00nİstanbul Boğazı

 Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında düzenlenecek olan Miles&Smiles katkıları ile Moda Deniz Kulübü Kabotaj 25. Yıl Kupası Yat ve SportsBoat Yarışı, 2 Temmuz Cumartesi günü İstanbul Boğazı’nı yelkenlerle süsleyecek. Milli birlik ve beraberliğimizin deniz üzerinde kapsamlı bir şekilde kutlanması amacıyla bu yıl 25. kez yapılan organizasyon, boğazın bütün kıyılarından izlenebilecek.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’mız, 2 Temmuz’da İstanbul Boğazı’nda yapılacak görkemli bir yat yarışı ile kutlanacak. İki kıta arasında yapılmasıyla yat yarışı dünyasında farklı bir yeri olan organizasyon, İstanbullular tarafından da rahatlıkla izlenebilecek.

“Miles&Smiles – Moda Deniz Kulübü Kabotaj 25. Yıl Kupası, Yat ve Sportsboat Yarışı” adıyla yapılacak etkinlik; IRC 0-1-2-3-4, Destek ve SportsBoat sınıflarına açık olacak. Yarışın startı 2 Temmuz Cumartesi günü saat 12.00’de Çırağan Sarayı’nın önünden verilecek.

Yaklaşık 14 deniz mili mesafeli parkurda mücadele edecek IRC 0-1 ve 2’lerin ardından 12.05’te yaklaşık 7 deniz mili mesafeli rotada yarışacak IRC 3-4 ve Destek sınıflarının start düdüğü çalacak.

Türkiye Yelken Federasyonu çatısı altında Miles&Smiles katkıları ve Moda Deniz Kulübü destekleri ile Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) tarafından gerçekleştirilecek etkinlik, bu yıl 25. kez İstanbul Boğazı’na renk katacak.

Kabotaj Kupası’nda izlenecek rota:

  • IRC0-1-2 SINIFLARI:

Çırağan Sarayı önünden start – Beykoz sabit şamandıra iskelede – Finiş

  • IRC3-4-DESTEK-SPORTSBOAT SINIFLARI:

Çırağan Sarayı önünden Start – Anadolu Hisarı şamandıra iskelede – Finiş

TAYK, Miles&Smiles ve Moda Deniz Kulübü, tüm İstanbulluları bu görkemli yarışı izlemeleri için boğazın tüm kıyılarına davet ediyor…

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Hakkında

Türk denizciliğinin gurur günü olarak bilinen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, her yıl 1 Temmuz günü kutlanıyor. Bir ülkenin kendi karasularında ve kendi limanları arasında gemi işletme ve her türlü liman hizmetlerini kendi kontrolünde bulundurma hakkı kabotaj olarak geçiyor. Bu nedenle kabotaj hakkı, denizlerdeki bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün ve milli egemenliğimizin temel teminatlarından biridir.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu