Yaban hayvanlarının imdadına Jandarma yetişti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’da yaban hayvanları ağır kış şartlarında unutulmadı. Hatay’ı etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının imdadına Hatay İl Jandarma Komutanlığı ile Doğa Koruma Milli Parklar Hatay Şube Müdürlüğü yetişti.

İçişleri Bakanlığının Hayvanların Korunması konulu genelgesi doğrultusunda, kış mevsiminin getirmiş olduğu zor koşullarında, doğal yaşam alanları olan yüksek rakımlı ormanlık arazilerde yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarına yönelik, Hatay İl Jandarma Komutanlığı ile Doğa Koruma Milli Parklar Hatay Şube Müdürlüğü ekiplerince birlikte koruma kontrol ve beslenme faaliyeti yapıldı.

İskenderun-Arsuz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası (YHGS) içerisinde bulunan yaban hayvanlarına yönelik Hatay İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı (HAYDİ) ile Doğa Koruma Milli Parklar Hatay Şube Müdürlüğü ekiplerince yaban hayvanlarının doğal yaşam alanları olan 80 ayrı noktaya gidilerek bin 500 kilogram yonca, 250 kilogram buğday, 200 kilogram pazar atığı (Marul,lahana vb) yeşillik bırakıldı.

Hatay İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada kış mevsimi süresi boyunca sivil toplum kuruluşları ve yerel hayvan koruma görevlileriyle birlikte sokak ve yaban hayvanlarına yönelik planlanan noktalara mama, yem, yiyecek ve su bırakılarak beslenme faaliyetlerine devam edileceği belirtildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu