ÜZGÜNÜZ, KIRGINIZ, KIZGINIZ, YASTAYIZ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

25 Temmuz günü Kırıkhan ilçesi Beyazıt Bestami Türbesi dolaylarında gönüllü hayvanseverlerin baktığı 12 yavru sokak köpeğinin 1’i yakılarak, 4’ü taşla ezilerek öldürülmesi olayına tepkiler sürüyor. Anadolu Hayvan Hakları Konfederasyonu Başkanı Dr. Ufuk Bayraktar, Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Sinem Karaahmetli, PawGuard Hatay Sorumlusu İbrahim Göçer ile beraber çok sayıda hayvan hakları savunucusu olay yerine gelerek vahşeti kınadılar. Olayla ilgili soruşturma detaylı bir şekilde devam ederken olaydan iki gün sonra Hatay’ın değişik ilçelerinden gelen dernek temsilcisi ve gönüllüler bu vahşeti olay yerinde kınayarak kıyımın yaşandığı yere kırmızı karanfiller bıraktı.

Diğer 7 yavruya ne olduğu ne yazık ki bilinmiyor zira Kırıkhanlı gönüllülerin ve kolluk kuvvetlerinin tüm aramasına rağmen ne ölüleri ne de dirileri bulunamadı.

‘İçim Yanıyor’

Öldürülen canları her gün düzenli olarak besleyen PawGuard Hatay Sorumlusu İbrahim Göçer, ‘Onları beslemeye geldiğimde 5 yavru köpeğin vahşice öldürüldüğünü gördüm. İçim yanıyor, insanlar bunu neden yaptı hiç anlamıyorum, hepsi zararsız yavrulardı, nasıl kıydılar’ diyerek isyan etti ve sorumluların yakalanarak cezalandırılmasını istedi.

‘İlk Değil Ama Keşke Son Olsa’

Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Sinem Karaahmetli, son düzenlemeye rağmen hayvan cinayetlerine karşı uygulanan cezaların yeterli ve caydırıcı olmadığını ifade ederek hayvanlara karşı işlenen suçların artarak devam ettiğine dikkat çekti.

‘Kıyameti Çağırıyoruz’

Belediyelerin kısırlaştırma görevini yapmadığını hatırlatan AnadoluFed Başkanı Dr. Ufuk Bayraktar, toplumda hayvanlara karşı büyüyen öfkenin ve uygulanan şiddetin bir sebebinin de bu olduğunu vurguladı. ‘Tüm belediyeler yasal görevi olan kısırlaştırmayı düzenli olarak yaparak hayvan nüfusunu kontrol altına almalı, bu aynı zamanda bilimsel ve ahlaki olarak en doğru yöntemdir. Artan nüfus hayvanlara olan öfkeyi de körüklüyor, açılan sosyal medya hesapları ve yasadışı app uygulamalar ile sistematik olarak hedefe koyuluyorlar. Bu hesaplar ve uygulamalar acilen kapatılmalı ve sahipleri cezalandırılmalıdır. Çünkü uyguladıkları şiddet yöntemleri doğaya ve insana da zarar veriyor. İnsanın insana, insanın doğaya ve hayvanlara uyguladığı şiddet dinmez ise dünya yaşanmaz bir yer olur ve kıyameti çağırmış oluruz’ dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu