Türk Kızılay’ı 153 Yaşında

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu Hilâl’i Ahmer Kızılay 153 yaşında. Tüm yurtta olduğu gibi Hatay’da da Türk Kızılayı’nin 153.yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.Ulus alanında düzenlenen programa Kızılay Hatay Şube Yönetimi,İlçe Şubelerinin Yöneticileri, Hatay Genç Kızılay,Hatay Toplum Merkezi,Çocuk ve Gençlik Merkezi,Kızılay Kart,Kan Birimi,İl-İlçe Kadın ve Genç Kızılay ile  üye ve gönüllüler katıldı.Renkli görüntülerin oluştuğu programda vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunulurken Kızılay faaliyetleri tanıtıldı  ve bir çadır da verilen  koli içerikleri sergilendi.

Türk Kızılayı Hatay Şube Başkanı Kudret Özbakış programda yaptığı konuşmasında :” Bundan 153 yıl önce “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti” adı olarak kurulan Cemiyet 1877 yılında “Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti” , 1923 yılında “Türkiye Hilali Ahmer Cemiyeti” adını alan kuruluşumuz  1935 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından “Kızılay” adının verilmesiyle  “Türkiye Kızılay Cemiyeti” olarak çalışmalarına sürdürmeye devam etmiştir. Osmanlıdan bu yana bizlere miras kalan sayılı kurumlardan biri olan Türk Kızılay’ı,  Dünyanın sayılı, bölgesinin ise en güçlü insani yardım kuruluşu olarak yardımseverlerin her geçen gün artan desteği ile 153 yıldır ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam etmektedir. Kuruluş amacını aşarak birçok alanda faaliyet gösteren ve ihtiyaç sahiplerine milletin merhamet elini uzatan Kızılay, yaşadığımız savaşlar, yoksulluk, imkânsızlık, değişen koşullarla bugünlere kadar gelişerek gelmiştir. Hasta ve yaralıları tedavi etme çalışmaları ile başlayan faaliyetler; kan hizmetleri, ilkyardım, sosyal yardımlar ve hizmetler, gençlik faaliyetleri, afet hazırlık ve müdahale faaliyetleri gibi birçok alanda insanlığa destek olmaktadır.

Kurulduğu ilk günden bu yana bilgi, deneyim ve operasyonel güç bakımından kendini donatan, insani yardım çalışmalarında her zaman önde  yer alan Türk Kızılay’ın, bugün 9 Bölge Afet Yönetim Merkezi, 19 Yerel Afet Yönetim Merkezi, Acil Haberleşme Sistemleri, tam donanımlı haberleşme araçları ile olası bir afete en geç 2 saat içinde ulaşma kabiliyeti, yüzbinlere acil barınma ve beslenme imkânı verebilecek kapasitesi bulunuyor.Kızılay’ın faaliyet gösterdiği onlarcan alandan biri olan Kan Hizmetleri alanında  ülke geneline yayılmış hizmet birimlerinde görevli yaklaşık 3 bin 500 personel ile 300 noktada kan bağışı alarak Her gün 1500 hastanenin kan bileşeni ihtiyacını karşılamaktadır. Bu kapsamda Hatay Kızılay Şubesi olarak bizlerde Türkiye Muhtarlar Federasyonu ile yaptığımız protokol kapsamında birçok mahallemizde kan bağışı kampanyaları düzenleyerek hastalarımıza şifa olmaya çalışıyoruz.

Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Türk Kızılay; sağlık, sosyal yardım, gençlik ve eğitim alanlarında da hizmetler sunmaktayız.

Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Orta Doğu’dan Afrika’ya, Güney Asya’dan Kafkaslar’a kadar dünyanın neresinde bir insan acısı varsa onu dindirmek için çaba gösteren Kızılay, yardım elini ülkemizin sınırlarının dışına da uzatmaktadır. Bugün Suriye’de, Irak’ta, Somali’de, Endonezya’da, Yemen’de, Gazze’de ve daha birçok ülkede başarılı insani yardım operasyonu yürüten Türk Kızılay, ülke sınırları içinde ise her yıl milyonlarca insana yardım eli uzatmayı sürdürmeye devam ediyor.

Milletimizin iyilik eli Kızılay’ın ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olarak Ülke genelindeki şubeleri, temsilcilikleri, yüz binlerce üyesi ve gönüllüsü ile Türk Kızılay, tüm bu çalışmaları yardımsever halkımızdan aldığı güç ile insanlığa hizmet vermeye devam etmektedir. Kuruluşundan günümüze gönüllüler ve bağışçılar Kızılay’ın temel direği olmuştur. Başta kurucularımız olmak üzere bugün hayatta olmayan tüm Kızılaycıları saygı ve rahmetle anıyor, desteklerini esirgemeyen gönüllü ve bağışçılarımıza şükranlarımı sunuyor, tüm Kızılay personelini, Kızılay’ın kuruluşunun 153. yılı vesilesiyle tebrik eder 153 yıldır karşılık beklemeden, sadece insanlık namına başlayan bu iyilik hareketinin bir neferi olmaktan gurur duyduğumu belirtmek isterim. “dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu