TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNDE DAYANIŞMA SEPETİ DÜZENLENDİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Tayvan Kültür Merkezi, Kadın Dernekleri tarafından düzenlenen Kermese ev sahipliği yaptı. 15 Kasım’da Reyhanlı Belediyesi bahçesinde düzenlenecek yardım pazarı, hava koşulları nedeniyle Reyhanlı Belediyesi’nin izniyle Tayvan Kültür Merkezi’nde düzenlendi. 15 Kasım – 16 Kasım tarihleri arasında iki gün süren Kermes, Reyhanlı Belediyesi ve Hayata Destek Derneği’nin katkılarıyla Kadın Komiteleri Derneği tarafından gerçekleştirildi. Kadın Komiteleri Derneği’nin her yıl düzenlediği yardım Kermesinde çeşitli ürünlerin yer aldığı stantlar kurulurken, Türk ve Suriye yemekleri ve hediyelik eşyalar da büyük ilgi gördü. Çarşının geliri ihtiyaç sahibi kadın ve çocuklara yönelik projelere harcanacak. İhtiyaç sahibi kadın ve çocukların yararına bir kermes düzenlendi. Her yıl geleneksel olarak kadın komitesinin düzenlediği çarşıda el sanatları ve sanat eserlerinin seçkin eserleri de satışa sunuldu.

Çok sayıda gönüllünün bağışladığı çarşıdan elde edilen gelir, ihtiyaç sahipleri yararına kullanılacak. Çarşıda yöresel yemek çeşitleri, tatlılar, organik baharatlar ve kadınların yetiştirdiği pul biber gibi ürünler sergilendi. Çarşıya Kadın Komitesi ev sahipliği yaptı. Kadın Komitesi yetkilileri yaptıkları açıklamada şunları söyledi: “6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremin herkesi derinden üzdüğünü kaydederek, “Öncelikle tüm Hatay halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu dönemde Filistin ve Gazze’deki kardeşlerimiz için dua ediyoruz. Suriye’den geliyoruz ve Türkiye’nin Reyhanlı ilçesinde yaşıyoruz. Bu dayanışma ve birliktelik için Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu ve Ar-Ge Sorumlu Müdürü Necip Porsnok ile Tayvan Kültür Merkezi Koordinatörü PR.Dr. Bay Chiu Chen Yu’ya teşekkür ederim. İlk günden itibaren tüm halkımız yardımımıza koştu. “Bu çarşı bizden çorbaya tuz koymamızı, katkı sağlamamızı isteyen halkımızın desteğiyle yapılıyor” dedi.
Çocuklara yönelik düzenlediğimiz ve büyük ilgi gören bu etkinlikte Reyhanlı Belediyesi ve Tayvan Kültür Merkezi’nin böyle bir dayanışma içinde olma isteğinden etkilendiğini hissettik ve gördük. Bu anlamda bize katkı sağlayan, destek veren halkımıza şükran borçluyuz. Reyhanlı’daki bu etkinlikte hemşerilerimizin bizleri yalnız bırakmaması sevindiricidir.
Yaşayan Suriyeliler olarak bu yakın ilgiden çok memnun kaldık.
Çarşıyı ve çocukları konu alan fotoğraf sergisini ziyaretçilerin beğenisine sunan Kermes yetkilileri, “Buradan elde edilen geliri savaş mağduru çocuklara ve ailelerine ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu