SEZONA BAŞLARKEN

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Bu yıl üçüncü sezonunu geçireceğimiz Süper Ligde hedef buralarda kalıcı olmak. Geçen sezon mütevazi sayılabilecek bir kadroyla ligi ilk on civarında bitirdik. Özellikle ligin ilk 13 haftasında ligin en başarılı takımlarından biriydik. Daha sonraki süreçte kadronun darlığı, Afrika kupası maçları ödemelerde yapılan gecikmeler sonucunda çok rahat ilk beşin içinde bitirebileceğimiz ligi gerilerde bitirmek zorunda kaldık. Ligin son haftalarında ise ligde kalmanın garantilenmesiyle birlikte takımın motivasyonu iyice düşmüş bunun sonucunda ise beklenmedik sonuçlar almıştık.
Taakımımız büyük resme baktığımızda başarılı iki sezon geçirerek tüm Türkiye’nin dikkatini çekti diyebiliriz..Kadro maliyeti – performans karşılaştırılmasında bunu daha iyi anlayabiliriz. Özellikle geçen sezon devre arasında istenilen transferlerin yapılmayışı sonucunda Hatayspor için önemli bir fırsat kaçtı diyebiliriz. Devre arasında gerekli takviyeler yapılsaydı en azından Konyaspor etkisini bizde yapardık diye düşünüyorum.. Öncelikle bu başarıda katkısı olan herkese teşekkür etmek gerekiyor..Artık çıta yükselmiş camiamız süperligde kalıcı olmanın dışında başta Avrupa kupalarına katılma olmak üzere ilerleyen yıllarda üst düzey başarılar beklemektedir.
2022-2023 Süper Lig sezonuna yeni bir yapılanmaya giderek başlıyoruz. Süper Ligde 2 sezon takımı çalıştıran Ömer hoca ayrıldı. Yerine kendisini üst seviyelerde göstermek isteyen genç Serkan hoca geldi. Takımın önemli isimleri olan Diouf, Münir, Fatih, Traore gibi oyuncular bu yıl olmayacaklar. Riberio ve Aabid tekrar takıma kazandırıldı. Varga, Vranjes gibi bu ligin iyi oyuncuları alındı. Özellikle Onur -Riberio-Aabid üçlüsü orta sahada çok iş yapar. Varga bence bu ligin kaliteli yabancılarından ve bize çok şey katacaktır. Bertuğ’ un bu sezon çıkış yapmasını bekliyorum. Formda bir Lobjanidze ve El Kaabi ise ligde çok can yakar. Trabzonspordan alınan Erce ise Münir’in yerini doldurabilecek potansiyele sahip. En büyük eksiğimiz stoper bölgesi ve kadronun darlığı. Yukarıda saydığımız oyuncuların dışında geri kalan futbolcular soru işareti. Onlardan patlama yapmalarını bekleyeceğiz. Her ne olursa olsun lig uzun ve kırıcı geçer. Bu anlamda alternatifli kadro oluşturulursa ligde korkulu rüya görmeyiz. İlk onbirde oynayacak oyunculara bakacak olursak fena bir kadromuz yok diyebiliriz ama bu kadro sezon sonuna kadar gidebilirmi dersek zor derim. Mutlaka bu ligi bilen tecrübeli en az 3-4 oyuncu alınmalı diye düşünüyorum. Ayrıca Serkan hoca nasıl bir sistemle sahaya çıkacağını merak ediyorum. Ne olursa olsun sahada mücadele eden , yenilgiyi kabul etmeyen, son düdüğe kadar mücadelesinden taviz vermeyen bir takım görmek istiyoruz. Hedefimiz her ne kadar ilk on gibi söylensede biz bu takımı daha üst sıralarda görmek en büyük arzumuz.
Biz taraftarların da bu hedefi gerçekleştirmek için, teknik ekip, futbolcu ve taraftar olarak tüm gücümüzle hedefe yürüyeceğimizi, tüm engelleri aşmak için çalışmalıyız.Hedefe giden yolda takımımızı son dakikaya kadar destekleyelim. Her platformda Atakaş Hatayspor için elini taşın altına koymalıyız.
Hep beraber büyük başarılar kazanacağız. Bu düşünceyle tüm taraftar grupları ve sosyal medya taraftar sayfaları, Bordo – Beyaz renklere gönül verenleri Süperligde itici güç olmaya çağırıyorum.
Atakaş Hatayspor’umuzun bu zorlu yoldaki engelleri, oyuncularımızın motivasyonunu düşürerek ve saha dışı gündemleri futbolculara,kulübe taşıyarak değil tribunde yerimizi alarak ruhumuzu maçlarda hissettirerek ancak hep bir ağızdan takımımızın itici gücü olarak aşabiliriz. Sezon içinde yaşanabilecek türlü olumsuzluklara rağmen, mağlubiyetlere, sezon içinde çok sayıda maç varken ve kötü günde, takımımızı yukarı taşımak için gereken desteği vermek biz taraftarların asli sorumluluğudur. Takımımızın zorlandığı anlarda, Bordo – Beyaz formamızı terleten oyuncularımızın karşılarında durmak yerine arkalarında olarak galibiyetlere ulaşabileceğimize inanıyorum. Ligin ilk 5-6 haftası her takım için zordur. Bu dönem her takım için hazırlık ve ideal kadroyu oluşturma sürecidir. Bu anlamda Serkan hocamıza ve takıma sabırlı yaklaşmamız lazım. Zaten kimya tutmazsa değişim kaçınılmazdır. Takım kötü giderse o zaman gereken yapılır. Sonuçta sezona bu hoca ve bu oyuncularla başlayacağız. Bu aşamada bize destek olmak düşer.
Futbol dışı tartışmalar takımımıza zarar verecektir. Kulüp gündeminde yaşanan hiç bir şey Atakaş Hatayspor’umuzun başarısından önde tutulmamalıdır.
Takım ile taraftar arasında kurulan kuvvetli bağlar, bu başarının anahtarı olacaktır.Geçen sene tribünleri tamamen dolduramadık. Bunda taraftarın haklı olduğu bir çok konu var ama ne olursa olsun bu takım bizim diyorsak , süper ligde kalıcı olmak istiyorsak destek olmalı ve tribünleri doldurmalıyız.. Süper ligde başarılı olacağımıza inancımızı sonuna kadar taşıdığımızda ve bunu takımımıza aşıladığımızda bu yarışta çok daha güçlü olacağız. Bunu ancak “AMASIZ” bir araya gelerek, hep beraber yapabiliriz.
Bu zorlu Süperlig macerasında Takımımızın her zaman yanındayız. ATAKAŞ HATAYSPOR’UMUZA SONSUZ BAŞARILAR DİLERİM. YETERKİ FUTBOLCULAR BU FORMA İÇİN ,TARAFTAR İÇİN, SONUNA KADAR MÜCADELE ETSİNLER BİZLER HER ZAMAN YANLARINDA OLURUZ.

BAŞARILAR ATAKAŞ HATAYSPOR

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu