Prof. Dr. Sedat Cereci’nin Oto-Doc Çalışması Taywan’da

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Cereci’nin kendi biyografisini konu edinen oto-doc çalışması “Bir Filim Adamının Filmi” adlı belgesel, Taiwan Film and Audiovisual Institute tarafından 2022 yılınan Mayıs ayında düzenlenecek olan 13th Taiwan International Documentary Festival adlı etkinlikte gösterilecek.

Yönetmenin kendi yaşam öyküsünü anlatan oto-doc çalışmasının ilk gösteriminin Hindistan2da yapılacağı, filmin bir tür öz değerlendirme ve özeleştiri niteliği de taşıdığı belirtildi. Prof. Cereci’nin yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığı, eğitim yaşamından tiyatro, sinema, müzik, belgesel film çalışmalarına kadar biyografisindeki önemli evreleri değerlendirdiği filmde, Prof. Cereci’nin karakterinin de farklı görüntülerle yer aldığı öğrenildi.

Prof. Dr. Sedat Cereci’nin biyografisini konu edinen oto-doc çalışmasında, Cereci’nin 29 farklı ilde yaşayan yakınları ve arkadaşlarından gelen Cereci ile ilgili videoların eklendiği ve Amerika Birleşik Devletleri İngiltere, Belçika, Bangladeş, Kazakistan, Azerbaycan, Almanya gibi ülkelerden gelen yerli ve yabancı videoların kullanıldığı bildirildi.

Filmin kurgusunun Öğr. Gör. Yavuz Türkmen tarafından yapıldığı oto-doc çalışmasında yönetmenin başarıları kadar başarısızlıkları, yetenekleri kadar korkuları ve kaygılarının da ortaya konduğu, yakınları ve arkadaşlarının görüşlerinin yanı sıra kendi görüşleri ve anılarının da yer aldığı dile getirildi. Prof. Dr. Sedat Cereci’nin oto-doc çalışmasında da ilkokul yıllarından başlayarak yaşamındaki belli başlı evrelerin yakın tanıklarla anlatıldığı, Cereci’nin ailesinin yanı sıra okul arkadaşlarının, öğretmenlerinin, çalışma arkadaşlarının, öğrencilerinin ve yurt dışındaki arkadaşlarının videolarla belgesele katıldığı açıklandı.

Prof. Dr. Sedat Cereci’nin biyografisini konu edinen Bir Filim Adamının Filmi adlı oto-doc çalışmasının ileriki tarihlerde de uluslararası festivallerde gösterime gireceği bildirildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu