Nidal Özdemir :” Defne’nin yaralarını sarmaya geliyoruz.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay siyaset dünyasının sevilen ismi Ziraat Yüksek Mühendisi Nidal Özdemir Defne Belediye Başkanlığı için  aday adaylığı başvurusunu yaparak çalışmalarına start verdi. Defne’nin yaralarını sarmaya geliyoruz sloganı ile yola çıkan  aday adayı Nidal Özdemir yaptığı açıklamasında:”Defne Belediye Başkan Aday Adaylık başvurumu ilçe örgütümüze yapmış bulunuyorum. Öncelikle bu sürecin tüm Defne’ye ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne hayırlı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki bu sürecin sonunda Defne için en doğru karar verilmiş olacak ve sonunda kazanan Defne’miz olacaktır. Bu sürecin CHP’ye, 100.yılında Cumhuriyetimize ve Demokrasimize yakışır bir şekilde hakkaniyetle, nezaketle, doğruluktan ve ilkelerimizden şaşmadan ilerleyeceğine olan inancım tamdır. Defne’mizin kazanması için çalışacağımızı en başından belirtmek isterim.

Yıllardır sahada olan, kendi yöresini, insanını, tarihini, tarımını, çevresel özelliklerini ve kaynaklarını iyi bilen, insan odaklı, katılımcı, şeffaf, Defne’nin geleceğine katkı sunmak isteyen, sorumluluk almak isteyen  donanımlı kadro ile birlikte deprem sonrası Defne’mizi yeşerteceğiz.

Deprem Defne’ye olan bağlılığımızın yanında Defne’ye olan sorumluluklarımızı çok daha önemli bir hale getirdi. Biz bu sorumlulukla hepimizin içinde güvenli bir şekilde yaşamlarımızı sürdürebileceğimiz, afetlere dirençli, doğaya saygılı bir belediyecilikle nesilden nesile çoğaltarak, daha çok üreterek, zenginleşerek, paylaşarak yaşayacağımız bir Defne’yi ulusal, uluslararası fonlar ve farklı projelerle, kadın kooperatiflerine verilecek desteklerle yönetmeye talibiz. Toplumsal cinsiyete duyarlı, eşitlikçi, çevreci ve katılımcı belediyeciliği, doğduğumuz topraklar için, çocuklarımızın geleceği için kuracağız.  Biz  DEFNE’nin yaralarını sarmaya geliyoruz.

BİZ DEFNE’NİN GELECEĞİNİ BİRLİKTE İNŞA EDECEK OLANLARIZ! “dedi.

Nidal Özdemir Kimdir ?

1969 Antakya’da doğmuş, ilk ve orta öğretimini burada tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden 1991 yılında mezun olmuştur.

1997 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Fidan Yetiştiriciliği bölümünde yüksek lisans yapmıştır. Sektöre ilk adımını 1993 yılında atmış ve Nidal Çiçek evini kurmuştur. Daha sonra işini genişletmiş ve üretim kısmına dahil olarak 1998 yılında peyzaj, fidancılık, süs bitkileri üretim pazarlama ve uygulama şirketi olan Botanik Ladin’i kurmuştur. İklim şartları, floristik biyoçeşitlilik farkındalığı için kaliteli sertifikalı meyve fidanı ve süs bitkileri üreterek fark yaratmayı amaçlayan Botanik Ladin Şirketi 2008 yılında Türkiye’nin fidan ihtiyacının %10’luk kısmını karşılayacak kapasitedeki firmalar arasına girmiştir.

Gençliğinden bu yana girişimcilik ve sosyal liderlik ruhuyla çok sayıda projenin içinde yer almıştır. Profesyonel olarak basketbol, hentbol ve yüzme takım kaptanlıkları yapmıştır. 1991 yılından itibaren aktif olarak çevre hareketinin içinde bulunmuştur ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak çalışmıştır.

1998-2006 yılları arasında 8 yıl boyunca Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanlığı’nı yürütmüştür.

2012 yılında Hatay’ın en önemli zenginliklerinden biri olan Defne’nin gelişimine ve tanınmasına katkı sağlamak amacıyla Hatay Defne Tıbbi Aromatik Bitkiler Derneği’ni kurmuştur. Valilik, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansıyla, Mustafa Kemal Üniversitesi, Tarım İl Müdürlüğü ve derneğin katılımıyla Hatay’da ‘’Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi’’nin kurulumunda aktif rol oynamıştır. Ayrıca Defne’nin coğrafi işaret alması için girişimleri başlatmış, ‘’Hatay Defne Sabunu’’nun kriterleri konusunda Samandağ Kaymakamlığı ile beraber çalışmalar yapmıştır. ‘‘Defne Yağının Coğrafi İşareti’’ ile ilgili çalışmayı Doğaka’nın  ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nin destekleriyle yürütmektedir.

Uzun yıllardır çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde, özellikle toplumsal cinsiyet ayrımına karşı mücadele vermiş, kadınlarla birlikte birçok projeye imza atmıştır. İlk olarak Özyeğin Üniversitesi’nin Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında, Diyarbakır ve Bitlis’te başlatılan kalkınma projesinde, kadınlara çiçek yetiştiriciliği alanında eğitim vermiş ve projeyi 2017 yılında Hatay’da hayata geçirilmesine öncülük etmiştir. Bu tecrübesini Hataylı kadınlara da fayda sağlaması için ‘’Hatay Üreten Eller Kadın Kooperatifi’’ projesini Hatay Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirmiştir. Bu bağlamda 13 ilçede 250 üretici kadınla  yaklaşık 4 milyon mevsimlik fide üretilmiş olan projenin kurucu danışmanlığını yapmıştır. Proje 2018 yılında Yerel Belediyeler Birliği tarafından Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ‘’Sosyal Sorumluluk Proje Jüri Özel Ödülü’nü kazandırmıştır. Ayrıca Özdemir, 15 yıldır Kırsal Kalkınma Platformu’nda aktif olarak görev almaktadır.

Bugüne kadar çok sayıda etkinlikte konuşmacı olarak yer almış ve çeşitli eğitimlere katılmıştır. Ülke ve bölge için hem sivil toplumda hem de aktif siyasette görev almıştır; 1993-2008 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği ve 1993 yılında CHP Antakya İlçe Yönetim Kurulu Üyesi görevini, 2008 yılında da Yeşiller Partisi kuruculuğu ve Parti Meclisi üyeliği görevini üstlenmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olan Nidal Özdemir’in ayrıca Antakya Çevre Koruma Derneği yönetim kurulu üyeliği, Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği, Ziraat Mühendisleri Odası, WPO (Women President Organisation)-Dünya Kadın Liderler Örgütü ve KA-DER üyesi, SİMURG (Kadın Kooperatifleri Birliği) Yönetim Kurulu Üyesi olup halen Hatay Üreten Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Koop. Başkanlığını yürütmektedir.

Dr. Ahmet Özdemir ile evlidir. Oğlu Dr. Kerem Özdemir’dir. Kızı Deniz Özdemir teknoloji sektöründe çalışmaktadır.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu