Necati Sefa Nergis’ten Sonra  Frezya Çiçeği Yetiştiriyor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Kısa bir süre öncesine kadar Karlısu Mahallesinde ki bahçesinde nergis yetiştirip bunu pazarlayan Necati Sefa ,Nergis sezonunun son bulması ile rengarenk görüntüsü ve muhteşem kokusu  ile tezgahlarda yerini alan Frezya Çiçeği yetiştiriciliğindeki başarısını gözler önüne sermeye devam ediyor.
Mart ayının başlarında son bulan Nergis’in  hemen sonrasında Frezya Çiçeğinin açmaya başladığını ifade eden Necati Sefa yaptığı açıklamasında :” Kokuları ile insanları mest eden güzel çiçeklerimiz ile tezgahlarda yerimizi almaya devam ediyoruz. Beyaz, Sarı,Mor, Kırmızı  ve Pembe renklerde olan çiçeğimizin yetiştiriciliğini Nergiste olduğu gibi babaannem sayesinde öğrendim. Ondan edindiğim deneyim ile bugünlere geldim.Çiçek yetiştiriciliğini de başarılı bir biçimde gerçekleştirdiğimi düşünüyorum.

Frezya çiçeği biraz daha özen ve bakım isteyen bir bitkidir. Sağlıklı bir şekilde yetişmesi için nemli, su tutma kapasitesi yüksek, gevşek, kumlu ve hafif alkali toprakları tercih etmemiz gerekmektedir. Bu anlamda özenle kurmuş olduğumuz seralarda  Frezya Çiçeğini yetiştirmekteyiz. Soğanlı, yumrulu ve rizomlu  bir bitki olan Frezya Çiçeğinin ekiminden çiçek açana kadar tüm aşamaları benim kontrolümde gerçekleşmektedir.Yine alanında deneyimli arkadaşlarım da bana bu süreçte yardım etmektedirler.Bölgede Frezya Çiçeğini profesyonel anlamda yetiştiren bir tek ben varım. Gördüğünüz bu tezgahların hepsinde benim yetiştirdiğim çiçekler satılmaktadır. Çiçek  toplama ve satış konusunda oluşturduğumuz ekip arkadaşlarımıza da istihdam sağlamaktayız.Tezgahlarda henüz açmak üzere olan çiçekleri satışa sunuyoruz. Çiçek açtıktan sonra vazolarda 15-20 gün gibi bir süre kalabilen Frezya Çiçeği bulunduğu yere mis gibi kokular yaymaktadır. Nisan ayının ortalarına doğru son çiçeklerini bulabileceğiniz Frezya Çiçeklerimizden almak isteyenleri Köprü Başında bulunan tezgahlarımıza bekliyoruz.”dedi.

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu