Müdür Parlak, öğrencilerle gazeteciliği konuştu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri sektörle buluşma etkinlikleri kapsamında Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Halil İbrahim Parlak ile söyleşi gerçekleştirdi.

Basılı yerel basın işletmelerinin önemli bir paydaşı olan Basın İlan Kurumu’nun faaliyetlerinin konuşulduğu “ Basın İlan Kurumu’nun sektördeki yeri başlıklı söyleşiye Hatay Şube Müdürü Halil İbrahim Parlak katıldı.

“YEREL BASININ YANINDAYIZ”

BİK Hatay Şube Müdürü Halil İbrahim Parlak üniversite öğrencileriyle bir araya gelmekten mutlu olduğunu belirttiği konuşmasında, Basın İlan Kurumu’nun son dönemlerde çok daha etkin hale geldiğini ve bunun yerel basına büyük katkı sağladığını vurguladı. Genel Müdür Rıdvan Duran ve ekibinin mesai sınırlaması düşünmeden gece gündüz yerel basının yanında olduğunu kaydeden Halil İbrahim Parlak “Resmi ilan ve reklamların yayınlanmasıyla basına sağlanan; özellikle yerel gazeteler için hayati öneme sahip kamu desteği sağlıyoruz. Kurum, gazeteleri dijital ortamda denetleyebilmek için oluşturduğu sistemle aynı zamanda Türkiye’nin en büyük dijital gazete arşivine sahiptir. Ayrıca bu zorlu pandemi günlerin de yerel basına desteklerimiz oldu. Gazetecilere faizsiz kredi imkanlarımızı da sunduk. Yerel Basının ayakta kalması ve gelişmesi için büyük bir seferberlik içindeyiz” ifadelerini kullandı.

“GAZETECİLİK KAMU HİZMETİDİR”

Gazetecilik Mesleğinin bir kamu hizmeti olduğuna vurgu yapan Şube Müdürü Halil İbrahim Parlak, Hatay BİK Şube’ye bağlı tüm şehirlerdeki gazeteleri tek tek incelediklerini ilan ve reklamlar şartlarını ihlal eden gazetelerin uyarıldığını ve gazetecilik faaliyetlerini yerine getirmemekte ısrar edenlere de caydırıcı cezalar verildiğini belirtti.

BİK Müdürü Parlak konuşmanın devamında ise, “Basın Ahlak Esasları kapsamında şikâyete bağlı veya resen inceleme yaparak, ihlalin sabit olduğu hallerde resmi ilan kesilmesi yoluyla gazetelere yaptırım uygulayabiliyoruz. Kurumumuz yaptığı mevzuat düzenlemeleri ile gazetelerin kendilerine ait internet haber sitelerini de bu kapsamda inceliyoruz. Bu konuda tek yetkili olan kurumumuz, evrensel etik ve hukuk kuralları çerçevesinde çok sayıda kişi, kurum ve kuruluşun mağduriyetini giderirken diğer yandan da haklarında suçlamalarda bulunulan gazete ve gazetecilerin haklılıklarını ortaya koymalarını sağlanmıştır” dedi.

Söyleşi öğrencilerin soru ve cevap bölümüyle tamamlandı. MKÜ İletişim Fakültesi Dekanı Veysel Eren, öğrencilerin eğitimine sunduğu katkı için Halil İbrahim Parlak’a teşekkür ederken üniversite sektör işbirliğinin nitelikli gazeteciler yetişmesinde büyük rol oynadığını da sözlerine ekledi. Veysel Eren ayrıca BİK Müdürü Halil İbrahim Parlak’a katkılarından dolayı hediye takdiminde bulundu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu